QL zavetišča - Qlandia

QL zavetišča zavetišča

Letošnjo jesen sodelujemo s štirimi 4 QL zavetišči za zapuščene živali!  Da jih materialno in finančno podpremo pri njihovem delu, uvajamo sklop dobrodelnih aktivnosti - DAJ NAPREJ. 

Zbiramo brisače in volnene odeje, darujemo 0,10 € od vsake prodane Darilne kartice Qlandia, izobražujemo o odgovornem ravnanju in posvajanju živali iz zavetišč, skupaj z vami polnimo darilni sklad v nakupovalnih centrih in še kaj! 

Ste vedeli, da je še en način kako pomagati in podpreti lokalna zavetišča za živali? Darujte 0,5 % svoje dohodnine. Je hitro, enostavno in brez dodatnega plačila. 

Zavetišče Turk

V Zavetišču Turk, ki se nahaja v majhni vasi pod Gorjanci, nudijo zavetje zapuščenim in izgubljenim malim živalim že 16 let. Skrb za živali jemljejo kot poslanstvo, ki ga opravljajo srčno in požrtvovalno. Vse živali imajo svoje ležišče, dobro hrano, poskrbljeno je za njihovo zdravje, skrbniki posvečajo pozornost tudi izbiri lepih imen. A imeti svojo družino je nekaj povsem drugega kot pa deliti pozornost še z drugimi kosmatinci. Zato v Zavetišču Turk z veseljem pomagajo pri posvojitvi vsakomur, ki ima resno željo ponuditi dom psičku ali mački. In za vsakega dobrega posvojitelja so hvaležni.

TURK zavetišče za živali d.o.o.

 • Zajčji vrh pri Stopičah 4, 8000 Novo mesto
 • Davčna številka: SI 10036288
 • IBAN: SI 56 0510 0801 0082 269
 • Tel: 041 609 240

Zavetišče Horjul

V Zavetišču Horjul vidijo v svojih varovancih čuteča bitja s pravico do življenja. Gre za prave entuziaste, ki živalim posvečajo vso potrebno pozornost in še več – ljubezen in čustven odnos. Ne zavrnejo nobene zapuščene živali in za njih skrbijo tudi bistveno dlje od zakonsko predpisanih rokov. A v še tako prijaznem zavetišču ne morejo ponuditi vsaki živali tisto, kar ji lahko ponudi ljubeč in odgovoren lastnik. Vrata horjulskega zavetišča so tako odprta vsem potencialnim posvojiteljem in podpornikom. Poiščite zavetišče iz seznamu na CNVOS ali prenesite delno izpolnjen obrazec tukaj

ZAVETIŠČE HORJUL, zavod za oskrbo, nego, zaščito in vzgojo hišnih in izgubljenih živali

 • Smrečje 55, 1354 Horjul
 • Davčna številka: SI 58869000
 • IBAN: SI 56 0316 0100 0931 624
 • Tel:  051 304 435


Zavetišče Maribor

V Zavetišču za zapuščene živali Maribor skrbijo za najdene pse in mačke na področju štajerske prestolnice in njene okolice. Živalim nudijo varno in prijazno okolje z vso potrebno oskrbo, a še vedno imajo najraje, ko tačke najdejo svoj stalni dom in ljubečega lastnika. Odprti so za vse, ki se zanimajo za posvojitev. Zavetišče je možno obiskati v času uradnih ur in si ogledati kosmatince v spremstvu skrbnika, ki deli vse informacije o posamezni živali. Zavetišče za zapuščene živali Maribor spada pod občinsko podjetje Snaga Maribor. Poiščite zavetišče na seznamu na CNVOS ali prenesite delno izpolnjen obrazec tukaj

Zavetišče za živali Maribor - SNAGA, družba za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve, d.o.o.

 • Avtomobilska ulica 2, 2000 Maribor
 • Davčna številka: SI 58869000
 • IBAN: SI 56 0451 5000 0175 787
 • Tel: 02 480 16 60

Zavetišče Oskar Vitovlje

Zavod Oskar je zavetišče za živali, namenjeno začasnemu bivanju izgubljenih in zavrženih psov ter mačk v severnoprimorski regiji. Gre za projekt krajevne skupnosti, ki ji ni vseeno za usodo zapuščenih kosmatih bitij. Zavetišče so zato zgradili skrbno in skladno z določili najnovejšega pravilnika o izgradnji ter ob upoštevanju vseh meril predpisanih v mednarodnih standardih za zaščito živali. V zavetišču tako najde varno zatočišče 26 psov in večje število mačk. Veselijo se vsakega odgovornega posvojitelja, ki mu nudijo strokovno pomoč pri začetnih korakih z novim ljubljenčkom.

OSKAR VITOVLJE, zavod za oskrbo, nego in vzgojo hišnih in izgubljenih živali

 • Vitovlje 37, 5261 Šempas
 • Davčna številka SI 57128278
 • IBAN: SI 56 0224 1025 5040  641
 • Tel: 05 307 85 70

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.