Qlandia
Razstava: woow ta pisana narava!
Vabljeni na ogled potujoče QL razstave Ekosistemi Slovenije in biodiverziteta. Zbudite svojo radovedno žilico in odkrijte raznolika življenjska okolja naše prelepe Slovenije ter kdo vse je tu doma.
V Qlandio prihaja prava mala poslastica za vse naše najbolj radovedne obiskovalce. Začinite svoj dan s polno žlico znanja in zanimivih dejstev o naši prelepi slovenski pokrajini in vseh njenih prebivalcih. Ne, ne govorimo samo o ljudeh, temveč tudi o živalih in rastlinah, ki so pri nas doma. Slovenija leži na stičišču štirih velikih geografskih regij (alpske, panonske, dinarske in sredozemske), kar daje še tako malemu koščku sveta izjemno pestro biodverziteto. Tu srečamo kar osem različnih osnovnih ekosistemov s svojimi značilnostmi in posebnostmi. Vse od gozda, prek kulturne krajine, visokogorja, naselij, celinskih voda, mokrišč pa do morja in podzemlja – spoznajte specifično živalsko in rastlinsko prebivalstvo vsakega življenjskega prostora in posebnosti življenja v njem.

Razstava, ki je nastala pod okriljem projekta LIFENATURAVIVA, bo na ogled v Qlandii Kamnik od 23. septembra do 7. oktobra 2019. Sprehodite se po poti znanja in odkrijte nekaj novega o raznolikosti življenja v slikovitih pokrajinah Slovenije.

Ne zamudite tudi nagradne igre, ki bo v času razstave potekala na naši Facebook strani.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik