Qlandia
Razstava Bivanje z lesom SloWOODlife

Na najvidnejših mestih po Sloveniji širimo zavest o kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa.

Je mogoče bivati v kakovostno grajeni hiši iz lesa in si dom opremiti z lesenim interierjem? Odgovor je »da«!
Lesene hiše izpolnjujejo bistvene zahteve sodobne trajnostne gradnje, ki zmanjšuje okoljsko obremenitev, je energetsko varčna in nudi visoko stopnjo bivalnega ugodja. Hiše in interier iz lesa predstavljajo prijetno, varno in zdravo bivalno okolje.
Slovenija je najbolj gozdnata dežela v Evropi. 60 odstotkov države pokrivajo gozdovi. Na leto v naših gozdovih priraste 4 kubične metre lesa na prebivalca, za izdelke (hiše in opremo) pa ga na prebivalca porabimo le okoli 0,5 kubična metra. Pomembno: les je naravni material, ki je podrvržen biološkemu razkroju. Pri določeni starosti / npr. 60 do 100 let, se pri drevesih prične proces trohnenja/ razkroja. Če dreves pravočasno ne posekamo, drevesa namesto absorbcije pričnejo ogljikov dioksid sproščati v ozračje. Zato je dobro vedeti, da z uporabo lesa za izdelke in objekte posredno varujemo gozdove.
Na razstavi se s predstavitvijo lesenih objektov in k trajnostnemu razvoju usmerjenih produktov predstavljajo podjetja, ki ustvarjajo trg lesnih in ostalih proizvodov povezanih z višjo bivanjsko kulturo sodobnega uporabnika.

Organizator razstave: uredništvo revije Moja HIŠA Moj DOM

Bivanje z lesom SloWOODlife
19. Junij 2020
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik