Qlandia
Slikarska razstava slikarja Darka Crnkoviča
Diplomirani slikar Darko Crnkovič je prvo sliko, in sicer v tehniki olja na platno, naslikal pri sedemnajstih letih. Z močjo talenta in z ljubeznijo do likovnega izražanja se je slikarstvu posvečal bolj ali manj intenzivno do leta 1985, ko je imel prvo samostojno razstavo.

Pred tem je sodeloval na različnih skupinskih, med katerimi je bilo kar nekaj tudi selekcioniranih. Po letu 1985 je njegovo likovno delovanje zamrlo, a pasivno spremljanje likovne umetnosti je ostalo. Ponovna vrnitev v svet slikarstva pa je bila odločna in popolna ter profesionalna.

 

Darko Crnkovič je stvaritelj številnih portretov, doprsnih in celopostavnih, v en face postavitvi, v profilu ali rahlem zasuku ter v različnih držah, tako stoječih kot sedečih, v mirovanju ali pri različnih opravilih oz. ujetih v dogajanju. Obnovil je številne podobe ljudi, pri tem pa se tankočutno sooča tudi s tistim, kar človek nosi v sebi, kar je njegova nezamenljiva identiteta

 

Portret je različna življenja živel v različnih umetnostno zgodovinskih smereh. Na zanimiv in avtorsko prepričljiv način k njemu pristopa diplomirani slikar Darko Crnkovič. Njegovi portreti v tehniki akrila na platno so del postmodernističnega dogajanja, za katerega je značilno, da je figura prepoznavna ter da tako portretiranec kot portretist ostajata individuum – vsak na svojem področju.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik