Qlandia
Domači vrt – za dušo in telo

Če še niste, je čas da začnete saditi in sejati, saj je vrtarjenje dobro za vaše zdravje.

Pozitivni učinki vrtnarjenja

Številne znanstvene raziskave so potrdile, da vrtnarjenje blagodejno vpliva na naše počutje in zdravje. Ni samo dobra rekreacija, ampak tudi krepi motorične spretnosti, spodbuja fizično dejavnost, ščiti pred sladkorno boleznijo in izboljša spomin.

Ekološko in naravno

Bodite prijazni do sebe in narave in začnite vrtnariti brez uporabe kemičnih pripomočkov. Uporabite naravna škropila in poskrbite za kolobarjenje, poleg kompostiranja pa pričnite tudi s permakulturo (celostno in trajnostno planiranje človeških bivališč in sistemov pridelovanja hrane). Opazujte rastline in ukrepajte takoj, ko se pojavi prva sprememba na njih.

Naravna škropila, kolobarjenje, kompostiranje in permakulturo.

Lunine mene

Svoje vrtnarjenje uskadite tudi z Lunini menami in rastline, ki morajo biti prekrite z zemljo (da ne postanejo zelene), sadite ob zadnjem krajcu.

Za krompir in grah poskrbite ob zadnjem krajcu, za fižol in zelje pa ob prazni luni. 

Preko družbenih omrežij

V Sloveniji je vse več izmenjav doma pridelanih semen in sadik tudi preko družbenih omrežij. Zato se torej povežite s podobno mislečimi in začnite saditi. Še prej pa nam na FB stran Qlandie  povejte kako vi oblikujete in vzdržujete domači vrt? Kaj sadite in kaj ne in kaj so tiste nadloge, ki vam ne dajo miru?

Uporabite družbena omrežja in delite znanje, sadike in semena.

Kako gnojiti, pripraviti tla, kako se boriti z boleznijo, škodljivci in pleveli na ekološki in naraven način?  Potrebujete pomoč pri pravem izboru semen, vzgoji sadik in primernost posameznih zelenjadnic in rastlin za ekološki princip v vrtnarjenju?

Poiščite nasvete o vrtnarjenju

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

#dom
Očistite pralni stroj v 3 enostavnih korakih

Se vam zdi, da perilo, ki ga vzamete iz pralnega stroja, ni več tako čisto in dišeče, kot je bilo včasih? Ne krivite slabega pralnega praška, saj se razlog najpogosteje skriva drugje – v umazanih težje dostopnih skritih kotičkih naprave. Preverite, kako ga enostavno tudi sami očistite.

#dom
Domači pasji priboljški
Tako kot mi so tudi naši pasji prijatelji veseli priboljškov – kot nagrade ali zgolj kot dodaten vir vitaminov in hranilnih snovi, ki jim jih v redni prehrani mogoče primanjkuje. 
#dom
Prijetna svežina za vroče dni

Minili so časi, ko so nam vroči poletni dnevi kratili spanec in otežili vsako, še tako enostavno, opravilo. V največji sopari sedaj preprosto pritisnemo tipko »on« in si privoščimo prijetno ohladitev stanovanja in avtomobila s klimatsko napravo. Preberite si nekaj nasvetov, kako doseči kar najboljši učinek vaše naprave.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik