Qlandia
Pomladno sajenje rožic za dober namen
Skupaj z otroki bomo posadili 100 cvetlic in zbirali sredstva za Porodnišnico Kranj in nakup novega inkubatorja.

Zasaditev QL gredice pred centrom Qlandia Kranj

Cvetličarne Flora že več let sodelujejo s trgovskim centrom Qlandia Kranj pri sajenju gredice v obliki logotipa Qlandia (črke Q).

Pri tem nam vsako pomlad pomagajo vrtčevski otroci, ki sodelujejo v dobrodelnem projektu zbiranja denarja za porodnišnico Kranj. Tokrat bomo za vsako posajeno rožico poklonili 0,5 EUR (posadili bomo 100 cvetlic in zbrali 500 EUR) za nakup novega inkubatorja.

V petek, 6. 5. 2016, bomo od 10. ure naprej sadili cvetlice za dober namen!

V letošnjem letu smo se odločili, da bodo gredico krasile žametnice (lat. Tagetes erecta). Odločitvi je botrovala tako oranžna barva cvetov (zaščitni znak Qlandije), kot tudi nezahtevnost te vrste cvetlice. Žametnica je zelo priljubljena enoletnica in prihaja iz Mehike. Cveti vse od pomladi do prvih nočnih zmrzali v začetku jeseni, za gojenje pa je izrazito nezahtevna in prenese tudi suha obdobja. Za žametnice je značilen izrazito močan vonj, ki odganja uši in ostale nezaželene žuželke, privablja pa nekatere žuželke, ki se hranijo z rastlinskimi škodljivci.

Ob zasaditvi žametnic bodo otroci iz vrtca spoznali, kako pripravimo gredico za sajenje – zrahljamo prst, jo obogatimo s šotno rušo, ki hkrati zadržuje vlago posajenih cvetlic, kako globoko sadimo (10 cm) in kako na gosto (15-20 cm).

Podrobnosti o dogodku si poglejte tukaj.

V cvetličarnah Flora poleg aranžiranja in svetovanja pri notranjih ureditvah rastlin ponujamo skrbno izbrano rezano cvetje, lončnice, keramične lončke in vaze.

Z njimi lahko sebi ali bližnjemu polepšamo dan ali jih podarimo ob posebnih priložnostih, kot so rojstni dnevi, poroke, obhajila, dnevu žena, valentinovem, ...

S pomočjo cvetja in lončnic vzpostavimo komunikacijo, izkažemo naše občutje,  iščemo novosti, drugačnosti in ustvarimo veliko estetskih užitkov.
06.05.2016: Dobrodelno sajenje rožic pred Qlandio Kranj z otroki iz okoliških vrtcev in cvetličarno Flora.
5. Maj 2016
Poiščite cvetje za vas in svoje najbližje v nakupovalnem centru Qlandia

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik