Qlandia
Gremo na sonce, na zrak se igrat!

Prihaja poletje, z njim pa vroči in daljši dnevi. Pripravili smo nekaj idej za otroško tekmovanje na domačem vrtu:

1. Naj se pokaže, kdo je močnejši. Otroke razdelite v dve skupini in bitka v vleki vrvi se lahko prične. Zmaga tista ekipa, ki nasprotno prva povleče čez sredino.

2. Prevračanje in skakanje sta vedno zabavna, tekmovanje v skakanju v vrečah pa združuje oboje. Otroci bodo navdušeni skakali na progi, vi pa se boste medtem lahko dobro nasmejali.

3. Hodulje so dobra vaja za trening ravnotežja in vztrajnosti. Pripravimo dovolj dolgo progo, lahko pa dodamo tudi razne ovire, da bo tekmovanje malo težje. Kdor prvi prečka ciljno črto brez padca, je zmagovalec.

4. Igra metanja obročkov spodbuja natančnost in potrpežljivost. Vsak otrok naj dobi svoj obroček, vsaka palčka pa predstavlja svoje število točk. Zmagovalec je tisti, ki prvi zbere določeno število točk.
5. Domov lahko pripeljete tudi aktivnosti iz lunaparka. V piramido ali krog postavite lončke, otroci pa naj jih nato poskušajo podreti. Igra bo toliko bolj zanimiva, če boste pripravili nagrade za zmagovalce. Kot v lunaparku.

6. Kot umiritev lahko otrokom pripravite igro kriketa. Po vrtu postavite vratca v različnih razdaljah, otroci pa naj nato poskušajo žogo spraviti skozi vsa vratca. Tisti, ki spravi žogo skozi vse ovire, je zmagovalec.

7. Za konec se pripravlja čisto prava bitka. Vsak otrok naj vzame svoj meč in ščit in bitka za ozemlje se začne. Otroci se lahko skrivajo za drevesi ali klopcami. Da je igra bolj zanimiva, pa se lahko razdelijo v ekipe in skupaj poskusijo osvojiti nasprotnikovo ozemlje.

 QLnamig :  Po tekmovanju pripravite ohladitev in osvežitev za tekmovalce kar na vašem vrtu. Škropilnike namestite na sredino vrta, da imajo otroci dovolj prostora za skakanje po vodi in tek čez škropilnik. Vzemite kopalke, sezujte čevlje in uživajte v poletni osvežitvi.

Poiščite igrače v trgovinah Mladinska knjiga!

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik