Qlandia
SUPer šport za vsakogar

Supanje - stoječe veslanje na deski je sigurno letošnji hit poletja. Gre za šport, ki je v zadnjih letih postal svetovna uspešnica.

Supanje je zabavna in izjemna aktivnost, ki vsestransko okrepi naše telo. Razvilo se je na Havajih kot način fotografiranja turistov med deskanjem in se od tam razširilo po celem svetu. Kot šport se je uveljavil leta 2004 in od takrat naprej navduševal ter se razvijal. Danes lahko suparje najdemo že praktično povsod, kjer je voda, a zakaj je ta šport tako popularen?
QL zanimivost: supati se lahko naučite v eni uri.
 • Lahko ga izvajate, kjer koli je voda.
 • SUPate lahko sami ali v družbi.
 • Je idealna vaja za celotno telo.
 • Je popolnoma sproščujoče.
 • Imate popoln razgled na okolico.
 • S supanjem ne škodujete okolju.
 • Na deski lahko izvajate tudi različne vadbe.
 • Je šport, primeren za vso družino!
Na prvi pogled izgleda supanje popolnoma enostavno, vendar je za pravilno vadbo potrebno celo telo. Prav tako je pomembno, da imamo desko prave velikosti, oblike in širine, saj bomo vadbo pravilnejše izvajali. Popularno je za vse starosti, saj lahko vadbo prilagodimo sebi, supamo pa lahko prav povsod, kjer je globina vode več kot 1 meter.
V morju, jezeru, reki, zalivu ali na barju .

Če želite letošnje počitnice preživeti malo drugače, se z družino odpravite do najbližjega jezera ali na morje. Sup deske si lahko izposodite in doživite prečudovit dan v naravi, ki ga boste lahko doživeli z drugega zornega kota. Izposoja je mogoča skoraj povsod po Sloveniji, mi pa vam predlagamo nekaj idej v okolici Qlandij:

 • Trbojsko jezero (Qlandia Kranj, Qlandia Kamnik),
 • Grad Miramare (Qlandia Nova Gorica),
 • Reka Krka, mestna plaža (Qlandia Novo Mesto),
 • Ptujsko jezero, Ranca (Qlandia Ptuj),
 • Reka Krka, Brežice (Qlandia Krško) ali 
 • Reka Drava (Qlandia Maribor).
QL namig: starši lahko svoje otroke vzamete s sabo in jih posedite na sprednji del supa.
Vse za poletne športe v trgovini Hervis
X-board (black)

X-board (black)

City Black
X-board (white)

X-board (white)

City White
Cygnus bikini spodnji del

Cygnus bikini spodnji del

Cygnus bikini - black

Cygnus bikini - black

Cygnus bikini

Cygnus bikini

SUP - Aquamarina

SUP - Aquamarina

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik