Qlandia
Ljubljenček kot fotomodel

Imate doma domačo žival in je nikakor ne morete ujeti v lepi sliki? Zbrali smo nekaj nasvetov, kako narediti najlepšo sliko vašega najboljšega prijatelja.

 HRČKI 

Pri fotografiranju hrčka svojo pozornost posvetite ozadju, ki naj bo čisto, saj bo le tako vaš ljubljenček prišel do izraza. Uporabite stojalo in bodite potrpežljivi.

 MORSKI PRAŠIČKI 

Za dobro fotografijo morate dobro poznati svojo žival, saj se težko umirijo in hitro prestrašijo. Ne slikajte jih dlje kot 10 minut, prijatelj pa naj vam pomaga s priboljški.

 PTICE 

Kletka naj bo v višini vaših oči in se pred slikanjem z njim pogovarjajte. Če je dovolj domača, jo vzemite iz kletke in slikajte na roki ali kosu pohištva, drugače jo pustite v kletki in lovite detajle.

 PSI 

Pri slikanju psov morate biti potrpežljivi. Naj se navadijo na fotoaparat in naredite veliko slik. Vedno se spustite na njegovo višino in prosite prijatelja za pomoč, da vas bo pes gledal.

 MAČKE 

Mačke so izjemno nepredvidljive, zato nosite fotoaparat vedno s sabo. Zamislite si svojo sliko in jo pripravite za sodelovanje s priboljškom. Mačke so naravni modeli, le ne prestrašite jih z bliskavico.

 KUNCI 

Svojega kunca če se le da fotografirajte zunaj, na naravni svetlobi. Položite ga v vedro ali na travo, kjer bo imel dovolj prostora za poziranje. Najboljši so svetli, oblačni dnevi za živahnejše barve.

Vse za svoje ljubljenčke poiščite v Qlandii!

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Valentinovo je pred vrati. Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik