Qlandia
Povratek čarovniške evforije

Po devetih letih premora smo končno dočakali nove dogodivščine iz znamenite čarovniške šole Bradavičarka. 

V začetku tedna se je med knjižne police svetovnih knjigarn zavihtela množica čarovniških navdušencev. Razlog? Po dolgem premoru je na rojstni dan najbolj znanega knjižnega čarovnika Harry Potterja luč dneva ugledala nova, osma knjiga čarovniške sage avtorice J. K. Rowling. 

Ker vam ne želimo pokvariti užitka ob branju knjige, vam v tej točki ne bomo razkrili njene vsebine. Povemo lahko le, da se zgodba odvija 19 let po zaključku predhodne knjige in v njej ponovno srečamo vsem dobro poznano čarovniško druščino. V kakšnih vlogah se znajdejo sedaj že odrasli čarovniki ter dogodivščine, v katere se zapletejo, pa boste odkrili le, če boste v roke vzeli knjigo Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter in zakleti otrok) ter se za nekaj uric preko perona 9 ¾ tudi sami zatopili v magični svet urokov in spletk.

Za lažje čakanje na vaše srečanje z gospodom Potterjem, ali preprosto zato, da boste ob naslednjem druženju kos tudi najbolj zagrizenemu Harry Potter navdušencu, smo za vas pripravili nekaj bolj in manj znanih dejstev o celotni Harry Potter sagi.

  • Harry Potter in avtorica J. K. Rowling si delita rojstni dan. Oba pihata svečke 31. julija.
  • Prva knjiga o Harry Potterju je izšla leta 1998. To leto pa je obenem tudi čas, ko poteka končna bitka na Bradavičarki v zadnji knjigi serije. 
  • Avtorica J. K. Rowling je v enem od intervjujev dejala, da je ime za Harryjevo sovo Hedwig našla v starodavni knjigi o angelih. Hedwig naj bi torej tudi v imenu simbolično predstavljala belega angela glavnega junaka.
  • Ime ravnatelja Bradavičarke, Dumbledore, je obenem tudi staro angleško poimenovanje za čmrlja. Avtorica je lik poimenovala tako, ker si ga je že v začetku predstavljala, kot modrega starca, ki si nenehno nekaj momlja.

  • Če bi običajni smrtniki (bunkeljni) slučajno zašli na območje Bradavičarke, ne bi videli dejanske čarovniške šole. Pred njimi bi stala le razpadajoča trdnjava z napisom »Prepovedan vstop: nevarno!«
  • Avtorica J. K. Rowling je priznala, da bi se v realnem svetu kot par veliko bolje ujela Hermiona in Harry. Osebnostno sta namreč veliko bolj kompatibilna kot Hermiona in Ron. Zato tudi obžaluje, da se je v sagi razvila ljubezenska zgodba med njima.
  • Serija knjig o Harry Potterju je tako zelo prepoznavna, da vsakih 30 sekund nekdo na svetu začne s prebiranjem knjig od začetka.

Čarovniško in ostale knjižne evforije poiščite v Qlandii
Kriminalni roman Jaz sem smrt

Kriminalni roman Jaz sem smrt

Detektiv Robert Hunter raziskuje primer mučenja in grozovitega umora ženske na losangeleškem letališču.
Priročnik Zeleni smuti

Priročnik Zeleni smuti

Priročnik z recepti za zelene smutije, s sestavinami, ki jih lahko vključite in številnimi nasveti in zanimivosti o sadju in zelenjavi.
Ustvarjalna knjiga za princeske

Ustvarjalna knjiga za princeske

S pomočjo te knjige lahko izdelaš šptevilne predmete in okraske, ki jih potrebuje vsaka prava princeska, le slediti moraš preprostim navodilom.
Ženski roman Poglej me v srce

Ženski roman Poglej me v srce

Naključno srečanje na cesti neke deževne noči spremeni tok tako Colinovega kot Marijinega življenja.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #zabava
QL tradicija: velikonočne igre s pirhi

Velikonočne praznike si lahko popestrimo tudi z domačim tekmovanjem. Ste že slišali za ciljanje in trkljanje pirhov? Priljubljeni igri s pisanimi jajci so del bogate slovenske tradicije ob veliki noči. Preberite, kako jih igramo in kakšna so pravila.

#otroci #zabava
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
#otroci #zabava
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.
#zabava
Vroči duo BQL s svežim spotom in poletnim #BQLTOUR
10. julija lahko Roku in Aneju prisluhnete na QL poletnem žuru v Qlandii Kamnik
#zabava
QLarin 1. rojstni dan
QLara je v mesecu septembru praznovala svoj 1. rojstni dan. Svečke je upihnila v vseh nakupovalnih centrih Qlandia, praznovati pa so ji skupaj z otroki pomagali tudi Damjana Golavšek, čarovnik Grega, akrobata Filip in Blaž in otroški muzikal ''Mojčin svet''.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik