Qlandia
Bitka z vodnimi baloni

Pripravite mokro zabavo polno smeha in vragolij. Za vaše najmlajše … in vse mlade po srcu.

Želite takojšnjo osvežitev? Zberite vso družino in prijatelje na domačem vrtu ter pripravite divjo bitko z vodnimi baloni. Osnova vsake nepozabne zabave je seveda dobra priprava nanjo. Nihče ne bo vesel, če se bo bitka končala že po nekaj minutah. Zato le v akcijo! Napolnite čim več vodnih balonov. Vemo, nihče ne mara težkega garanja in muk, ki jih predstavlja pripravljanje barvnih vodnih bombic, vendar lahko tudi iz tega naredite zabavo.


Vse udeležence vodne bitke razdelite v dve ekipi in druženje začnite s tekmovanjem, kdo bo hitreje napolnil vse svoje balone. Ne samo, da bodo vsi baloni napolnjeni kot bi mignil, tako boste tudi že v fazi priprav poskrbeli, da se bo v ekipah ogrel tekmovalni duh.

 QL nasvet:  Da vodni baloni ne bodo počili že pred začetkom bitke, jih sproti odlagajte v vedro ali otroški napihljiv bazen napolnjen z vodo. Voda bo preprečila, da bi spodnji baloni počili pod pritiskom teže vrhnjih. 

3, 4 … zdaj!

Ko sta ekipi dodobra razgreti, se lahko bitka začne. Osnovno pravilo? Čim več krat zmočiti nasprotnike in pri tem porabiti čim manj svojih balonov. Uporabite sledečo taktiko:

Ko sta ekipi dodobra razgreti, se lahko bitka začne. Osnovno pravilo? Čim več krat zmočiti nasprotnike in pri tem porabiti čim manj svojih balonov. Uporabite sledečo taktiko:

  • Balon pred metom rahlo stisnite v roki. Tako se bo, ko bo dosegel svojo tarčo, hitreje razpočil.
  • Pri lovljenju nasprotnikovih balonov si predstavljajte, kot da bi želeli uloviti jajce. Balon z rokami nežno pospremite po tirnici gibanja.

Naveličani zgolj ciljanja nasprotnikov? Poskusite lahko katero od sledečih iger:

  • Vodni baseball: Ekipi si izmenično lastita bejzbolski kij s katerim skušata zadeti in razpočiti nasprotnikove balone.
  • Suha koklja: Izberite enega od sodelujočih in ga postavite v vlogo suhe koklje. Nad glavo si izbrani igralec pridrži kuhinjsko cedilo, s katerim mora uloviti čim več vodnih balonov, ki mu jih preostali igralci izmenično mečejo. Ko balon, ki pristane v cedilu, poči, mora igralec vlogo suhe koklje predati naslednjemu.
Vse za poletne radosti poiščite v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
#nasvet
Super darila, ki si jih privoščite z vašo QL darilno kartico

Ste za darilo prejeli darilno kartico Qlandia? Za vas smo pripravili nabor izvrstnih nakupov, ki jih z vašo darilno kartico lahko opravite v nakupovalnih centrih Qlandia.

#nasvet
Obvarujte oči pred modro svetlobo!

Pekoče, izsušene in razdražene oči niso nič novega pri dolgem delu z računalnikom. Čas je, da si omislite svoja računalniška očala.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik