Qlandia
Bitka z vodnimi baloni

Pripravite mokro zabavo polno smeha in vragolij. Za vaše najmlajše … in vse mlade po srcu.

Želite takojšnjo osvežitev? Zberite vso družino in prijatelje na domačem vrtu ter pripravite divjo bitko z vodnimi baloni. Osnova vsake nepozabne zabave je seveda dobra priprava nanjo. Nihče ne bo vesel, če se bo bitka končala že po nekaj minutah. Zato le v akcijo! Napolnite čim več vodnih balonov. Vemo, nihče ne mara težkega garanja in muk, ki jih predstavlja pripravljanje barvnih vodnih bombic, vendar lahko tudi iz tega naredite zabavo.


Vse udeležence vodne bitke razdelite v dve ekipi in druženje začnite s tekmovanjem, kdo bo hitreje napolnil vse svoje balone. Ne samo, da bodo vsi baloni napolnjeni kot bi mignil, tako boste tudi že v fazi priprav poskrbeli, da se bo v ekipah ogrel tekmovalni duh.

 QL nasvet:  Da vodni baloni ne bodo počili že pred začetkom bitke, jih sproti odlagajte v vedro ali otroški napihljiv bazen napolnjen z vodo. Voda bo preprečila, da bi spodnji baloni počili pod pritiskom teže vrhnjih. 

3, 4 … zdaj!

Ko sta ekipi dodobra razgreti, se lahko bitka začne. Osnovno pravilo? Čim več krat zmočiti nasprotnike in pri tem porabiti čim manj svojih balonov. Uporabite sledečo taktiko:

Ko sta ekipi dodobra razgreti, se lahko bitka začne. Osnovno pravilo? Čim več krat zmočiti nasprotnike in pri tem porabiti čim manj svojih balonov. Uporabite sledečo taktiko:

  • Balon pred metom rahlo stisnite v roki. Tako se bo, ko bo dosegel svojo tarčo, hitreje razpočil.
  • Pri lovljenju nasprotnikovih balonov si predstavljajte, kot da bi želeli uloviti jajce. Balon z rokami nežno pospremite po tirnici gibanja.

Naveličani zgolj ciljanja nasprotnikov? Poskusite lahko katero od sledečih iger:

  • Vodni baseball: Ekipi si izmenično lastita bejzbolski kij s katerim skušata zadeti in razpočiti nasprotnikove balone.
  • Suha koklja: Izberite enega od sodelujočih in ga postavite v vlogo suhe koklje. Nad glavo si izbrani igralec pridrži kuhinjsko cedilo, s katerim mora uloviti čim več vodnih balonov, ki mu jih preostali igralci izmenično mečejo. Ko balon, ki pristane v cedilu, poči, mora igralec vlogo suhe koklje predati naslednjemu.
Vse za poletne radosti poiščite v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik