Qlandia
Ne zatiskajte si oči

Kako takoj prepoznati, ali je vaš otrok slaboviden.

Slabovidnost v zelo preprostih besedah pomeni slabšo ostrino vida brez organskega vzroka. Razvije se v zgodnjem otroštvu, redkeje pri otrocih starejših od 8 let. Zgodaj zaznano slabovidnost lahko pri otroku tudi v celoti odpravimo. Če slabovidnosti ne odpravimo do približno 10. leta starosti, bo otrok imel poslabšan vid celo življenje.

Če pri otroku opazite, da:

  • pogosto mežika ali škili
  • si menca oči
  • se pritožuje, da ga bolijo oči ali glava
  • ne prepoznava predmetov
  • televizijo ali računalnik gleda zelo od blizu
  • ima pri risanju oz. pisanju glavo zelo blizu papirja

je otrok zelo verjetno slaboviden. 

 QL nasvet:  V kolikor pri vašem otroku opazite zgornje znake, ga čim prej odpeljite na pregled k okulistu. Ne čakajte, da se otrokov vid še bolj poslabša!

Brezplačen test vida z računalniško meritvijo

Niste popolnoma prepričani v ostrino vida vašega otroka? Oglasite se v katerikoli poslovalnici Optike Aleksandra (Qlandia Kranj, Kamnik, Nova Gorica), kjer do 20. 9. brez predhodnega naročila nudijo brezplačen test vida in računalniško meritev dioptrije za vse otroke do vključno 10. leta starosti. Ob nakupu korekcijskih očal pa vam bodo priznali popust v višini zneska, ki bi vam pripadal na napotnico ZZZS. 

Vse za boljši vid in zdravje vaših otrok poiščite v Qlandii
Očala Vogue

Očala Vogue

Očala iz plastike v vijolični barvi.
Očala Dolce & Gabbana

Očala Dolce & Gabbana

Modna očala vijolične barve z notranjim vzorcem.
Kontaktne leče Acuvue Oasys

Kontaktne leče Acuvue Oasys

S kontaktnimi lečami je pot, ki jo opravijo veke, manj utrujajoča, zato se njihovim uporabnikom zdi, kot da leč sploh ne bi nosili.
Korekcijska očala Tommy Hilfiger

Korekcijska očala Tommy Hilfiger

Korekcijska očala Dolce&Gabbana

Korekcijska očala Dolce&Gabbana

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik