Qlandia
Ne zatiskajte si oči

Kako takoj prepoznati, ali je vaš otrok slaboviden.

Slabovidnost v zelo preprostih besedah pomeni slabšo ostrino vida brez organskega vzroka. Razvije se v zgodnjem otroštvu, redkeje pri otrocih starejših od 8 let. Zgodaj zaznano slabovidnost lahko pri otroku tudi v celoti odpravimo. Če slabovidnosti ne odpravimo do približno 10. leta starosti, bo otrok imel poslabšan vid celo življenje.

Če pri otroku opazite, da:

  • pogosto mežika ali škili
  • si menca oči
  • se pritožuje, da ga bolijo oči ali glava
  • ne prepoznava predmetov
  • televizijo ali računalnik gleda zelo od blizu
  • ima pri risanju oz. pisanju glavo zelo blizu papirja

je otrok zelo verjetno slaboviden. 

 QL nasvet:  V kolikor pri vašem otroku opazite zgornje znake, ga čim prej odpeljite na pregled k okulistu. Ne čakajte, da se otrokov vid še bolj poslabša!

Brezplačen test vida z računalniško meritvijo

Niste popolnoma prepričani v ostrino vida vašega otroka? Oglasite se v katerikoli poslovalnici Optike Aleksandra (Qlandia Kranj, Kamnik, Nova Gorica), kjer do 20. 9. brez predhodnega naročila nudijo brezplačen test vida in računalniško meritev dioptrije za vse otroke do vključno 10. leta starosti. Ob nakupu korekcijskih očal pa vam bodo priznali popust v višini zneska, ki bi vam pripadal na napotnico ZZZS. 

Vse za boljši vid in zdravje vaših otrok poiščite v Qlandii
Očala Vogue

Očala Vogue

Očala iz plastike v vijolični barvi.
Očala Dolce & Gabbana

Očala Dolce & Gabbana

Modna očala vijolične barve z notranjim vzorcem.
Kontaktne leče Acuvue Oasys

Kontaktne leče Acuvue Oasys

S kontaktnimi lečami je pot, ki jo opravijo veke, manj utrujajoča, zato se njihovim uporabnikom zdi, kot da leč sploh ne bi nosili.
Korekcijska očala Tommy Hilfiger

Korekcijska očala Tommy Hilfiger

Korekcijska očala Dolce&Gabbana

Korekcijska očala Dolce&Gabbana

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
#nasvet
Super darila, ki si jih privoščite z vašo QL darilno kartico

Ste za darilo prejeli darilno kartico Qlandia? Za vas smo pripravili nabor izvrstnih nakupov, ki jih z vašo darilno kartico lahko opravite v nakupovalnih centrih Qlandia.

#nasvet
Obvarujte oči pred modro svetlobo!

Pekoče, izsušene in razdražene oči niso nič novega pri dolgem delu z računalnikom. Čas je, da si omislite svoja računalniška očala.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik