Qlandia
QL šolska torba

Velike, male, pisane in na koleščkih. Šolske torbe lahko najdemo v vseh barvah in oblikah. Kakšna pa je najprimernejša za vašega otroka.

Šolska torba je najpomembnejši šolski pripomoček, saj shranjuje vse otrokove stvari, hkrati pa bo z hodila v šolo kar nekaj let. Zato je pomembno, da je kupovanje šolske torbe zabavno in učinkovito, pri nakupu pa upoštevamo naslednje nasvete. 

Na kaj moramo biti pozorni?

 • Torba mora imeti široke, mehke in podložene naramnice
 • Ne kupujte prevelike torbe
 • Teža mora biti v torbi pravilno razporejena
 • Torba se mora prilegati hrbtenici
 • Ne sme segati pod pas
 • Torba naj bo vodoodporna

V prvi triadi naj bo šolska torba enostavna in manjša, saj otroci še ne nosijo velike teže. Z odraščanjem pa morajo otroci nositi vedno več pripomočkov, zato je priporočljiva torba na koleščkih z veliko predeli. S tem lahko otrok enostavno prevaža vse knjige in nima zdravstvenih težav. 

QL namig: teža torbe ne sme presegati 10% otrokove teže.

V nakup se odpravite skupaj z otrokom in poskusite narediti kompromis med njegovimi željami in pravilno oblikovano torbo. Zaželeno je, da je torba barvna in zanimivim potiskom, saj jo bodo otroci raje nosili in jo s ponosom pokazali prijateljem.  

Kaj ne sme manjkati v šolski torbi?

 • Puščica
 • Copati
 • Knjige
 • Steklenička za vodo
 • Zvezki
 • Malica
 • Športna oprema

Iskanje šolske torbe bo sedaj lahka in zabavna naloga. Za iskanje si vzemite čas in preglejte vso ponudbo. Zagotovo boste med vso izbiro našli pravo. 
Torbe in ostale šolske potrebščine poiščite v Qlandii
Nahrbtnik Rucksack

Nahrbtnik Rucksack

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
#otroci
Zabavno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Še preden slišite besede »mami, dolgčas mi je« pripravite vodne pištolice z barvo in združite dve najlepši poletni dejavnosti: brezskrbno ustvarjanje in uživanje na prostem.

#otroci
Qlarino počitniško ustvarjanje: PISANI AKVARIJ
Šole je konec in v mislih nam brenči samo še ena misel … gremo na morje! Kanček morskega vzdušja lahko skupaj z vašimi malimi umetniki pričarate tudi doma.
#otroci
Udobno gnezdece za vašega piščančka

Mamice boste navdušene nad novimi zložljivimi otroškimi stolčki Nest. Sedaj jih lahko v najbolj ključnih trenutkih uporabljate tudi v Qlandii!

#otroci
Snežne vragolije
Ni prave zime brez belih pobočij, ki jih obarva sveže zapadli sneg. Za ideje, kaj početi z mulci na snegu pobrskajte po našem naboru QL snežnih aktivnosti, ki so primerne za male (in velike) otroke. 
#otroci
Preženite dolgčas v avtu!

Se tudi vaši mali škratje hitro naveličajo vožnje v avtu? Daljša pot na počitnice je z malčki lahko prava nadloga. Hitro se utrudijo vožnje in kmalu postanejo neučakani, kdaj bodo končno prispeli na morje. Ko opazite, da se v otroškem sedežu pojavi nemir, poskusite z eno od spodnjih zabavnih igric in dolgo vožnjo izkoristite za prijetno družinsko zabavo.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik