Qlandia
8 korakov do popolnega darila
Poskrbite, da bodo praznična darila res nekaj posebnega!
December. Čas praznovanj, druženja, veselja in srečnih trenutkov v družbi najdražjih. Praznične vonjave že razvajajo vse naše čute in na vsakem vogalu že slišimo 101 različico božičnih pesmi. Manjka samo še ena stvar, ki marsikomu povzroča ogromno preglavic – kako poskrbeti za najbolj popolno darilo?

Če se tudi vi decembra počutite pod pritiskom, da morate svoje najdražje presenetiti z najbolj izvirnim in v vseh pogledih popolnim darilom, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki bodo vaše darilo naredili res nekaj posebnega.

QL koraki do popolnega darila:

1. Naredite seznam vseh stvari, ki jih obdarovanec obožuje oziroma ga zanimajo.

Vzemite si čas in pripravite res izčrpen seznam. Nato vsaki točki na seznamu dopišite idejo za darilo. Pri tem si ne postavljajte ovir. Zapišite karkoli se vam zdi, da bi obdarovanca razveselilo. Seveda vam ni treba podariti vsega, kar je na seznamu, vendar boste v procesu zagotovo prišli do zanimivih idej za obdarovanje. Nekaj predlogov lahko tudi povežete v skupno darilo in poskrbite, da bo le-to res osebno.

2. Poglejte v bližjo preteklost.

Pomislite na dogodke, ki so zaznamovali obdarovanca. Sveže zaljubljen? Z diplomo v roki? Z novim hišnim ljubljenčkom? Ravnokar preseljen v nov dom?Upoštevajte, kaj se trenutno dogaja v njegovem življenju in poiščite darilo, ki bo prispevalo k lažjemu prehodu v novo življenjsko obdobje.

3. Vprašajte se, kaj obdarovanec potrebuje.

Zagotovo vam bo na misel prišlo veliko stvari. Morda vam je kako željo že zaupal? Poiščite način, kako olajšati življenje v posameznih okoliščinah. Če boste o obdarovancu razmišljali širše, izven vajinih običajnih interakcij, boste zagotovo našli še veliko izvirnih idej za darilo.

4. Prebudite detektiva v sebi!

To ne pomeni, da obdarovanca zasledujete ali posegate v njegovo zasebnost. Preglejte recimo zgodovino objav na družbenih omrežjih. Zasledili boste namige, kaj ga zares zanima, kaj si želi ali morda s čim bi ga lahko presenetili. Če je obdarovanec zvesti spletni nakupovalec, poglejte seznam želja oziroma košarico z izdelki v spletni trgovini. Prava mala zakladnica namigov za darila!

5. Pripravite se vnaprej in preglejte praznično ponudbo trgovin.

Včasih, ko res nimate izvirnih idej za darila, je res najboljša ideja, da se odpravite na raziskovalni pohod po trgovinah. S seboj lahko vzamete pripravljen seznam iz prve točke in ga skladno s ponudbo dopolnjujete z idejami za obdarovanje. Ne spreglejte tudi praznične ponudbe trgovin, ki še posebej v prazničnem času pripravijo številne predloge daril, ki so primerna za vsakogar.

6. Dodajte osebno noto.

Naredite darilo zares osebno tako, da dodate kanček sebe. Narišite nekaj, spesnite voščilo ali kar sami izdelajte darilo oziroma del le-tega. Veselje obdarovanca bo neizmerno večje, če bo vedel, da ste se samo zanj osebno potrudili.

7. Nasmejte ga!

Darilo bo še posebej izvirno, če bo obdarovanca do solz nasmejalo. Pomislite, kaj bo pri obdarovancu poskrbelo za komično noto, in poskrbite za zabavo.

8. Naj bo že darilo samo po sebi posebna izkušnja.

Namesto, da darilo podarite v darilni vrečki, uporabite domišljijo in darilo izvirno zavijte. Naredite iz odvijanja darila cel dogodek. Skrijte darilo in obdarovanca pošljite preko namigov v iskanje zaklada. Pod smrečico pustite skrivno sporočilo in dajte obdarovancu čas, da ga sam razvozla. Ne podcenjujte neizmerne zabave, ki jo spodbudi samo odvijanje darila.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik