Qlandia
Zakaj bi morali peti vsak dan?
Petje prinaša srečo, veselje in sprostitev. To že ptički čivkajo. Pa vendar se kljub temu vse prepogosto odrekamo pevskim užitkom.

Se izogibate petju, ker menite, da nimate posluha in da vaše petje zveni bolj kot medvedje brundanje? Ali vam je nerodno, imate tremo ali pa ste ob vseh mogočih obveznostih preprosto pozabili, kako lepo je peti?

Naj ne bo tako! Poleg veselja prinaša petje še veliko drugih pozitivnih učinkov. Preberite spodaj – prepričani smo, da vas nihče ne bo zmogel več utišati.

Okrepi imunski sistem

Raziskava, ki so jo izvedli pri profesionalnih pevcih, je pokazala, da petje izrazito dvigne raven beljakovin imunskega sistema (Imunoglobulin A), ki delujejo kot protitelesa. To se zgolj pri poslušanju glasbe ne zgodi.

Popravi vašo držo

Ravna pokončna drža je del pravilne pevske tehnike. S časom bo torej odprt prsni koš z vzravnanimi rameni postal nekaj običajnega in lepa drža ne bo nikoli več pod vprašajem. Poleg same drže bo petje izboljšalo tudi pljučno kapaciteto in fizično pripravljenost, saj boste s petjem trenirali celo vrsto različnih mišic!

Izboljša spanje

S petjem boste okrepili mišice grla in ustne votline, kar lahko pomaga pri odpravljanju smrčanja in motenj dihanja med spanjem. Noči bodo tako bolj mirne in spali boste brez vmesnih prebujanj.

QL rešitev proti depresiji

Petje je znano po tem, da v našem telesu sproža endorfine – hormone sreče, ki vplivajo na veselje in dobro počutje. Poleg tega pa frekvence petja dregnejo mali organ v notranjem ušesu, ki se odzove s splošnim občutkom ugodja, ne glede na to, kako naše petje zveni.

Olajša stresne situacije

Petje sprošča napetost v mišicah in zniža nivo stresnega hormona kortizola v krvnem obtoku. Pa ne samo to! Ko se prepustimo petju, pozabimo na skrbi in tegobe napornega dne in se v trenutku počutimo bolje.

Izboljša samozavest

Čeprav vas sprva ovirata nelagodje in trema, vam bo petje pomagalo zaobiti ovire javnega nastopanja. Najprej si dajte duška pod tušem, nato pa si privoščite pevske vragolije z domačimi ali prijatelji. Sramežljivost bo počasi izpuhtela, kar bo pozitivno vplivalo tudi na vaše druge nastope v javnosti.

Popravi govorne napake

S petjem okrepimo vse mišice ustne votline, s čimer popravimo tudi izgovarjavo in tvorbo glasovnih zlogov. S petjem se torej naučimo tudi lepšega izražanja in bolj barvitega izgovarjanja besed.

Ali vas že mika, da bi zapeli?

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik