Qlandia
Preženimo stres!
Lepo je začeti dan z nasmehom. Včasih pa nas kljub odlični volji dogodki v dnevu spravijo iz tira. Stresne situacije niso prav nič prijetne. Naučimo se jih obvladati in s preprostimi rešitvami poskrbimo, da nam tudi napornejši pripetljaji ne pridejo do živega.

Poskrbite za dovolj spanja

Neredno spanje ima lahko izjemno negativne posledice za organizem ter lahko povzroča večjo razdražljivost in stres. Pogosto nastane začarani krog, saj razdraženost še bolj negativno vpliva na moten spanec. Ko je le mogoče, poskusite izključiti budilko in si privoščiti 7 do 9 ur spanja.

Smejte se

Ni boljšega načina, kako razbremeniti težko situacijo. Res je, smeh ni vedno primerna rešitev. Vendar pa se lahko v veliko vsakodnevnih situacijah, ko se napetost stopnjuje, preprosto umaknete in si privoščite odmerek smeha. Preberite zabavno zgodbo, se do solz nasmejte ob smešnem videoposnetku na Youtubu ali pa morda poskusite jogo smeha in se prepustite valu dobre volje, ki vas bo preplavil.

Osredotočite se z jogo

Z ravnovesjem telesa in duha lažje ohranimo mirno kri v kočljivih situacijah. Če ste pogosto izpostavljeni stresu, poskusite odvečno napetost sprostiti s treningom joge. Predvsem pravilno in umirjeno dihanje s trebušno prepono bo naredilo čudeže, ko vam bo prepoln urnik vsakdana kazal zobe.

Trening za odklop

Vzemite si čas zase in zbistrite glavo z odličnim treningom. Poiščite tisto fizično aktivnost, ki vas najbolj veseli in se je ne boste lotevali z muko. Jahanje, sprehod, supanje, ples, dvigovanje uteži … Možnosti je ogromno! Nimate idej? Hitro sprostitev lahko dosežete s kratkim, a intenzivnim tekaškim treningom.

Objemite svojega ljubljenčka

Male domače živalce so pravi balzam za dušo. V težkih trenutkih se odmaknite od težavne situacije in objemite kužka, mucko ali drugega ljubljenčka. V trenutku se vam bo narisal nasmeh na obrazu in obenem v telesu sprostil hormon sreče, ki bo omogočil učinkovito kljubovanje stresu.

QL nasvet: Pravilo minus 3

Ali ste pod stresom, ker je vaš urnik prepoln obveznosti? Dobro ga preglejte in takoj izločite 3 manj nujne obveznosti.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik