Qlandia
Reportaža: FINALE QL Talent in 10. rojstni dan Qlandie Kranj
V soboto, 18. 11. 2017, se je v Qlandiji Kranj odvijal finale tekmovanja QL Talent, Qlandia Kranj pa je upihnila 10. svečko.  

18 . novembra 2017 smo se zbrali v Qlandiji Kranj, kjer se je na finalnem delu tekmovanja QL talent pomerilo 8 talentiranih mladih pevcev in pevk. 

Še zadnjič so imeli priložnost prepričati žirijo in širšo javnost, da si prav oni zaslužijo laskavi naziv QL talent. 

Nastopajoče je pričakala najštevilčnejša množica do sedaj, ki je bučno pozdravila vse nastopajoče.

Tokrat so se nam na odru najprej pridružili naši fantastični člani strokovne žirije in se pokazali s svojimi talenti. Prvi se je na klaviaturah predstavil izurjeni Simon Dvoršak, ob njegovi spremljavi pa je zapela Irena Yebuah Tiran in zbrano publiko navdušila z opernim petjem. 

Svojo fantastično energijo je s pomočjo skladbe „It‘s raining man“ skozi celotno Qlandio širila Eva Černe in zapela kot zadnja žirantka ter tako pripravila oder za vse tekmovalce.

Po končanih nastopih so Simon, Eva in Irena zasedli svoje žirantsko mesto in se pripravili na ocenjevanje nastopov.

Vedno nasmejani voditelj Boštjan Romih je pozdravil vse navzoče in še bolj razgrel ozračje z napovedjo začetka tekmovalnega dela finala QL talenta. 

Za dobro voljo in animacijo najmlajših je bila z nami tudi papiga Qlara, ki je poskrbela, da razigranosti ni manjkalo.

Led je pogumno prebila Nuša Bezjak, ki se je na finale tekmovanja uvrstila z zmago na polfinalu na Ptuju. Tokrat se je občinstvu in žiriji predstavila s pesmima Svet brez barv in One and only.

Sledil je nastop Eve Kovačič, ki se je napredovanja v finale veselila v Novem mestu. Zapela je ob spremljavi na klaviaturah, svoj nastop pa je popestrila tudi z igranjem viole. Za finalni nastop je izbrala skladbi Mlade oči in I will survive.

Zmaga na polfinalnem nastopu v Novem mestu je tretjo nastopajočo, Viviano Kukar, pripeljala do finala v Kranju. Na finalnem nastopu se je vsem zbranim predstavila s skladbama Med iskrenimi ljudmi in Run.

Kot edini predstavnik moškega spola se je po nastopu v Novi Gorici v finale uvrstil Aleks Pavlin. Za svoj finalni nastop si je izbral skladbi Bed of roses in Hold me now. 

Tudi peta nastopajoča, Janina Klenovšek, si je svoje mesto v finalu zagotovila s polfinalnim nastopom v Novi Gorici. Svoj finalni nastop je izvedla ob spremljavi kitare in se predstavila s skladbama Toxic in Pravljica o mavričnih ljudeh.

Šesta je zapela Taša Mihelčič, ki se je občinstvu v Kranju predstavila že na polfinalnem nastopu. Na finalnem nastopu je zapela pesmi Million reasons in Memory.

Predzadnja je oder zavzela Ana Skumvač, ki je prav tako navdušila na polfinalu tekmovanja v Kranju. Tokrat si je za svoj nastop izbrala pesmi New York, New York in Molitva.

Finale QL talenta je sklenila najmlajša tekmovalka, Kaja Kralj, ki si je mesto v finalu zagotovila po nastopu na Ptuju. Žiriji in številčnim podpornikom, ki so z njo prišli z njenega domačega kraja, se je predstavila s skladbama Kot nekdo in Don‘t you remember.

Predstavnik Avtohiše Vrtač je na oder povabil zmagovalko Velike nagradne igre, ki je prejela popolnoma novo Seat Ibizo.

Novo Seat Ibizo bo vozila Maria Lourdes Logonder.

Ko so se na odru zvrstili vsi nastopajoči, je prišel čas za glasovanje. 70 % končne odločitve je predstavljala ocena strokovne žirije, 30 % pa glasovi javnosti, ki je lahko za svojega favorita glasovala preko spletne strani Qlandie. 

V času glasovanja se je na odru Boštjanu pridružila vodja Qlandije Kranj, gospa Meta Ahačič in pozdravila nastopajoče, žirijo in občinstvo. 

Čudovit večer je popestrila glasbena skupina Katrinas, ki je s skladbama Vrtiljak želja in Zelen žafran navdušila mlado in staro.

Na odru se je s svojo pesmijo Vrti se v ritmu zavrtela tudi Eva Černe in s pomočjo najmlajših poskrbela za še bolj živahno vzdušje.

Boštjan, Eva in finalisti so ob podpori vseh prisotnih Qlandiji Kranj za 10 let delovanja zapeli Vse najboljše in nekoliko sprostili precej napeto ozračje pred končno razglasitvijo.

Končno je napočil trenutek, ko sta Eva in Boštjan razglasila tretje, drugo in prvouvorščenega tekmovalca QL talenta.

Zmagovalka prvega QL talenta je bila Viviana Kukar, ki svojega navdušenja ni mogla skriti in je z veseljem prevzela nagrado, ki jo podarja Qlandia in sicer glasbeno štipendijo v vrednosti 1.500 €. Publika je Vivianino zmagoslavje pospremila z glasniki vzkliki in aplavzom.

Tretje mesto je zasedla Nuša Bezjak, ki se je uvrstitve zelo razveselila. Na drugo mesto se je uvrstila Eva Kovačič in z nasmeškom pozdravila občinstvo, ki jo je nagradilo z bučnim aplavzom.

Zmagovalka QL talenta je po razglasitvi čas posvetila tudi svojim podpornikom, v prvi vrsti pa svojima staršema, ki sta sijala od ponosa.

Vsi nastopajoči so se na odru zbrali še za skupinsko fotografijo. Tekmovanje so zaključili polni novih doživetij, izkušenj, nasvetov, ki jim jih je podala žirija in nepozabnih spominov na skupno druženje skozi celotno tekmovanje. Žirija je vsem iskreno čestitala za čudovite nastope in jih spodbudila, da nadaljujejo s svojim trdim delom in razvijajo svoj talent še naprej.

Qlandia je poskrbela, da se bodo mladi talenti lahko razvijali in se še bolj izpopolnjevali, žiranti so tekmovalcem pomagali s svojim znanjem in nasveti, Boštjan pa je skrbel za sproščanje in zabavne predstavitve nastopajočih. Vsi skupaj so sklenili, da je prvo tekmovanje QL talent odlično uspelo.

Seveda se strinjamo, da je najlepši zaključek predstavljalo prav sladko presenečenje za vse zbrane. Rojstnodnevna torta ob 10. rojstnem dnevu Qlandie Kranj.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik