Qlandia
Snežne vragolije
Snežne vragolije
Ni prave zime brez belih pobočij, ki jih obarva sveže zapadli sneg. Za ideje, kaj početi z mulci na snegu pobrskajte po našem naboru QL snežnih aktivnosti, ki so primerne za male (in velike) otroke. 

Igre na snegu

 1. Namesto klasičnega snežaka, izdelajte snežene živali! Za začetek poskusite z enostavno gosenico.
 2. Narišite snežene grafite: prazne plastenke z razpršilnikom napolnite z navadno vodo in ji dodajte prehransko barvilo. Naj se ustvarjanje začne!
 3. Tekmovanje v metanju sneženih kep: z obarvano vodo narišite različno velike kroge, določite startno črto iz katere boste metali in poskusite zadeti vse kroge.
 4. Dirka z napihljivimi obroči. Kdo pravi, da so napihljivi obroči samo za v vodo?
 5. Okrasimo snežaka z zavezanimi očmi. Otrokom razdelite gumbe, oglje, čokoladne piškote ali tisto, s čimer ponavadi naredite snežaku oči, usta in gumbke. Enemu za drugim zavežite oči in naj poskusijo dokončati snežaka.

QL gibalne vaje

 1. Vsi na tla in delajte angelčke v snegu!
 2. Naredite snežni poligon iz hulahop obročev, smučarskih palic, žog, kanglic, klopce in podobnih rekvizitov.
 3. Tekmovanje s sankami po ravnini: razdelite se v pare – en član ekipe sedi na saneh, drugi pa ga vleče. Kdo bo prvi na cilju?
 4. Za snežni twister najprej vodo v plastenkah obarvajte z barvo za živila, nato pa z njo v sneg narišite barvne kroge. Počakajte, da se barva posuši/strdi in začnite!
 5. Skupaj naredite gigantsko sneženo kroglo, nato pa poskusite vsi naenkrat splezati nanjo.
 6. Ste za plesno tekmovanje? Skibucke na nge in hop v najglobji sneg!

Prvi koraki na smučeh

 • Oprema mora biti ravno prav velika ter udobna – za nasvet povprašajte strokovnjake v prodajalnah s športno opremo.
 • Prvi koraki naj bodo brez smuči. Otrok naj hodi naokoli v smučarskih čevljih.
 • Ne izpustite ogrevalnih vaj!
 • 3 osnovne vaje, ki naj jih otrok najprej osvoji na smučeh: drsenje naravnost, klinasti položaj, plužni položaj z zaustavljanjem.
 • S pomočjo različnih pripomočkov kot so obroči, baloni in palice bo učenje bolj zabavno.
 • Čim prej naučite otroka uporabljati vlečnico in jim razložite postopek in pravila pri uporabi sedežnice.
 • Če imate možnost, vključite otroka v smučarski tečaj. Zaradi druženja z drugimi otroki bo učenje bolj zabavno, usposobljeni strokovnjaki pa bodo vašega otroka naučili pravilne tehnike.

QL nasvet

da se snežne dogodivščine ne bodo sprevrgle v polomijo, obleci topla oblačila in nepremočljive rokavice ter s sabo vzemi obvezne pripomočke: korenček, oglje in star lonec za snežaka, sanke in termovko s čajem ali vročim kakavom. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
#otroci
Zabavno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Še preden slišite besede »mami, dolgčas mi je« pripravite vodne pištolice z barvo in združite dve najlepši poletni dejavnosti: brezskrbno ustvarjanje in uživanje na prostem.

#otroci
Qlarino počitniško ustvarjanje: PISANI AKVARIJ
Šole je konec in v mislih nam brenči samo še ena misel … gremo na morje! Kanček morskega vzdušja lahko skupaj z vašimi malimi umetniki pričarate tudi doma.
#otroci
Udobno gnezdece za vašega piščančka

Mamice boste navdušene nad novimi zložljivimi otroškimi stolčki Nest. Sedaj jih lahko v najbolj ključnih trenutkih uporabljate tudi v Qlandii!

#otroci
Preženite dolgčas v avtu!

Se tudi vaši mali škratje hitro naveličajo vožnje v avtu? Daljša pot na počitnice je z malčki lahko prava nadloga. Hitro se utrudijo vožnje in kmalu postanejo neučakani, kdaj bodo končno prispeli na morje. Ko opazite, da se v otroškem sedežu pojavi nemir, poskusite z eno od spodnjih zabavnih igric in dolgo vožnjo izkoristite za prijetno družinsko zabavo.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik