Qlandia
Preženi sivino deževnega dne!

Praznična evforija se je počasi polegla. Lučke praznično okrašenih mest so ugasnile in nastopil je sivi januar – mesec, ko večino ljudi oblega popraznični blues. Kratki dnevi, muhasto vreme, mraz … le kdo ne bi se zabubil v toplo odejo in lenobno poležaval ves dan?

Nikakor! Tudi v sivih deževnih dneh je razpoloženje lahko prav živahno. Poskusite naš nabor QL aktivnosti, ki bodo obarvale prav vsak deževen dan.

Poigrajte se z okusi

Kdaj ste na zadnje ustvarjali v kuhinji in preizkusili nekaj novega? Poiščite mamljiv recept in zberite vse sestavine. Sami, z dragim, prijatelji ali vašimi najmlajšimi – dan bo takoj lepši, ko bo kuhinja zadišala po novih dobrotah, želodčki pa bodo kar zaploskali od veselja. Potrebujete navdih? Prebrskajte po naših QL receptih >> 

Priredite svoj modni šov

Poležavanje na kavču nadomestite z zabavnim domačim modnim šovom. Vsak od družinskih članov naj v svoji omari poišče najbolj nenavadne, barvite modne kose in jih sestavi v čim bolj odštekano kombinacijo. Dnevna soba bo v trenutku postala zabavna modna steza polna smeha in norčij. Zagotovo boste našli kak QL modni kos na katerega ste popolnoma pozabili ali pa boste ugotovili, da določenih oblačil ne potrebujete več. Izkoristite priložnost in po zabavi naredite red v svoji omari.

Plešite v dežju

Zakaj bi se dežnim kapljicam skrivali, če lahko zaplešete v njihovem ritmu? Oblecite se v dežna oblačila in obujte pisane gumijaste škornje. Ne pozabite na izviren dežnik, ki vam bo v vsakem trenutku narisal nasmeh na obraz. Skačite po lužah, začutite kapljice dežja na licih, ali se toplo stisnite pod skupnim dežnikom. Preprosto prebudite otroka v sebi. 

Prepustite se domišljiji

Preberite knjigo, ki vas že dolgo čaka na knjižni polici, iz predala vzemite pripomočke za ustvarjanje ali pobrišite prah iz šivalnega stroja in ustvarite svojo novo kreacijo. Zvok dežnih kapljic pomirja in osredotoča, tako da vas bo zagotovo popeljal na pot domišljije. Odprete lahko tudi pobarvanko za odrasle in se za nekaj uric zatopite v svet barv in vzorcev. 

Podajte se po nakupih

Ko vas vreme spravlja v slabo voljo, si lahko dan polepšate z novim modnim kosom, parom čevljev, ki ga že dolgo opazujete v izložbi, ali prikupnim pripomočkom za dom. V Qlandii je tudi v deževnih dneh nakupovanje povsem prijetno – za vas smo na vhodih postavili priročne naprave za ovijanje mokrih dežnikov

Storitev je brezplačna in enostavna za uporabo. 

Preizkusite jo in pozabite na mokro nadlogo, ki ovira nakupovanje.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik