Qlandia
Zbudi se!
Zbudi se!
Spomladanska utrujenost se nas loti ravno v času, ko bi nas moralo kar razganjati od energije. Kako jo premagati?

Sonček nas vedno bolj greje, narava se spet ovija v bujno zelenje, mi pa zehamo in komaj čakamo, kdaj bomo lahko spet skočili pod odejico.

Recite ne pomladni nadlogi in jo premagajte z nekaj malimi triki!

 1. Jejte veliko sadja in zelenjave - To vas bo napolnilo z vitamini in minerali, ki bodo telo ponovno poživili. Težko in mastno hrano pustite v zimskih dneh, privoščite si raje špinačo, granatno jabolko in ovsene kosmiče – živjo železo, magnezij in vitamini B!

 2. Bodite aktivni - Pojdite na sonce, gibajte se, telovadite in predvsem naužijte se svežega pomladnega zraka. Že 15 minut na soncu vas nahrani z vitaminom D za cel dan!

 3. Pijte dovolj vode - Dehidracija je pogosto razlog za občutek izčrpanosti, utrujenost in slabo voljo. Pripravite si tekočino (vodo, limonado ali nesladkan čaj) v prikupno stekleničko in veliko lažje boste spili vsaj 2 litra dnevno.

 4. Smejte se - Mogoče se sliši nenavadno, vendar bodo aktivnosti, ki vas razvedrijo in nasmejejo hitreje premagale utrujenost. V trenutku boste začutili energijo, ki prevzema vaše telo.

 5. Zadihajte - Odpravite se v naravo in napolnite pljuča s kisikom. Dovolj je, da 10x globoko vdihnete. V trenutku boste zbujeni.

 6. Vzemite si čas zase - Privoščite si masažo, obiščite savno ali meditirajte ob pomirjujočih vonjih izbranih zelišč. Poskusite aromaterapijo s sivko, bergamotko, sladko pomarančo, kamilico, meliso ali baldrijanom.

Zakaj se nas loti spomladanska utrujenost?

 • Zimske razvade
  Premalo gibanja in veliko hrane, predvsem take, ki vsebuje veliko maščob in ogljikovih hidratov. Zveni znano? Slabe zimske navade lahko ob prehodu v pomlad otežijo organizem, kar čutimo kot utrujenost.

 • Nihanje temperatur
  Mrzlo jutro, vroče popoldne in spet hladen večer. Pomlad nam ne ponagaja samo pri izbiri oblačil. Hitro prilagajanje na temperaturo tudi izčrpa organizem.

 • Hormonske spremembe
  Pozimi se zaloga serotonina (hormona sreče) prazni, zaradi pomanjkanja svetlobe pa prevladuje melatonin (spalni hormon). S prihodom sončnih dni se začne razmerje teh hormonov počasi obračati, kar obremeni telo in lahko občutimo kot utrujenost.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
#nasvet
Super darila, ki si jih privoščite z vašo QL darilno kartico

Ste za darilo prejeli darilno kartico Qlandia? Za vas smo pripravili nabor izvrstnih nakupov, ki jih z vašo darilno kartico lahko opravite v nakupovalnih centrih Qlandia.

#nasvet
Obvarujte oči pred modro svetlobo!

Pekoče, izsušene in razdražene oči niso nič novega pri dolgem delu z računalnikom. Čas je, da si omislite svoja računalniška očala.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik