Qlandia
Zbudi se!
Zbudi se!
Spomladanska utrujenost se nas loti ravno v času, ko bi nas moralo kar razganjati od energije. Kako jo premagati?

Sonček nas vedno bolj greje, narava se spet ovija v bujno zelenje, mi pa zehamo in komaj čakamo, kdaj bomo lahko spet skočili pod odejico.

Recite ne pomladni nadlogi in jo premagajte z nekaj malimi triki!

 1. Jejte veliko sadja in zelenjave - To vas bo napolnilo z vitamini in minerali, ki bodo telo ponovno poživili. Težko in mastno hrano pustite v zimskih dneh, privoščite si raje špinačo, granatno jabolko in ovsene kosmiče – živjo železo, magnezij in vitamini B!

 2. Bodite aktivni - Pojdite na sonce, gibajte se, telovadite in predvsem naužijte se svežega pomladnega zraka. Že 15 minut na soncu vas nahrani z vitaminom D za cel dan!

 3. Pijte dovolj vode - Dehidracija je pogosto razlog za občutek izčrpanosti, utrujenost in slabo voljo. Pripravite si tekočino (vodo, limonado ali nesladkan čaj) v prikupno stekleničko in veliko lažje boste spili vsaj 2 litra dnevno.

 4. Smejte se - Mogoče se sliši nenavadno, vendar bodo aktivnosti, ki vas razvedrijo in nasmejejo hitreje premagale utrujenost. V trenutku boste začutili energijo, ki prevzema vaše telo.

 5. Zadihajte - Odpravite se v naravo in napolnite pljuča s kisikom. Dovolj je, da 10x globoko vdihnete. V trenutku boste zbujeni.

 6. Vzemite si čas zase - Privoščite si masažo, obiščite savno ali meditirajte ob pomirjujočih vonjih izbranih zelišč. Poskusite aromaterapijo s sivko, bergamotko, sladko pomarančo, kamilico, meliso ali baldrijanom.

Zakaj se nas loti spomladanska utrujenost?

 • Zimske razvade
  Premalo gibanja in veliko hrane, predvsem take, ki vsebuje veliko maščob in ogljikovih hidratov. Zveni znano? Slabe zimske navade lahko ob prehodu v pomlad otežijo organizem, kar čutimo kot utrujenost.

 • Nihanje temperatur
  Mrzlo jutro, vroče popoldne in spet hladen večer. Pomlad nam ne ponagaja samo pri izbiri oblačil. Hitro prilagajanje na temperaturo tudi izčrpa organizem.

 • Hormonske spremembe
  Pozimi se zaloga serotonina (hormona sreče) prazni, zaradi pomanjkanja svetlobe pa prevladuje melatonin (spalni hormon). S prihodom sončnih dni se začne razmerje teh hormonov počasi obračati, kar obremeni telo in lahko občutimo kot utrujenost.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik