Qlandia
Kako tipkaš?
Preveri kaj tvoj način tipkanja po pametnem telefonu pove o tebi. Jutranja budilka, SMS sporočilo, elektronska pošta, brskanje po spletu in klepet na družbenih omrežjih. Pa še iz postelje nismo vstali. Ja, priznati moramo, pametni telefoni so postali nepogrešljiv del našega vsakdanjega življenja. Povprečni uporabnik se dotakne svojega pametnega telefona 2.617-krat na dan! 

Uporaba pametnega telefona lahko razkrije marsikaj o uporabniku. Že veliko lahko razberemo iz tega, kako se lotimo tipkanja po njem. Razmislite, kako vi tipkate po svojem pametnem telefonu in se poiščite v spodnjih vrsticah.

Z OBEMA ROKAMA

Po svojem pametnem telefonu tipkate s palcema leve in desne roke. Tehnologija je brez dvoma že naravni del vašega vsakdana. Prednost imata hitrost in učinkovitost, občasno tudi na račun natančnosti (zatipkane besede vas ne zmotijo, dokler se jih da iz konteksta razbrati). Najverjetneje ste še mladi, vaši palci pa so se skoraj zagotovo spletno urili na kateri od priljubljenih igralnih konzol.

S KAZALCEM

Kazalec uperite proti zaslonu vašega pametnega telefona in skrbno nizate črko za črko. Ste zelo sistematični in natančni. Počasi a vztrajno se premikate skozi poligon sodobne tehnologije in usvajate novosti, o katerih v svojem otroštvu še sanjali niste. Na trenutke še vedno pogrešate preprostost starih dni, ko so telefoni še imeli ločeno slušalko in televizije le nekaj kanalov. 

ENOROČNO

Pametni telefon upravljate s palcem ene roke. Vešči tehnologije in sodobnega vrveža, se vsekakor ne želite odreči natančnosti vnosa in brezhibnega končnega rezultata. V vašem hitrem tempu življenja in številnih obveznosti si nikakor ne morete privoščiti, da bi vam telefon zasedal kar obe roki. Zagotovo ob odgovarjanju na sporočilo še nakupujete, se oblačite ali urejate vrt. Dan je preprosto prekratek, da bi se lotili samo ene zadeve naenkrat.

GOVORNI VNOS

Za vnos besedila v pametni telefon uporabljate govor. Ste pravi tehnološki inovator in nobena novost vam ne uide. Vedno med prvimi želite preizkusiti vse, kar je novega na tržišču. Zagotovo ste svoj pametni telefon zamenjali v zadnje pol leta in že raziskujete, kateri bo vaš naslednji. Zagovarjate, da vse, kar je novo je vedno najboljše, tudi, če to zahteva prilagoditve v vašem vsakdanu.

SLEPO TIPKANJE

Po pametnem telefonu tipkate ne, da bi gledali na zaslon. To vsekakor pove eno stvar – preveč časa preživite s svojim telefonom. Kdaj pa kdaj ga odložite, utišajte ali celo izklopite in poskusite nekaj za vas popolnoma neobičajnega … druženje v živo!
 QL namig V vseh Qlandiah se lahko s svojim pametnim telefonom povežete na brezplačno WiFi omrežje in brezskrbno klepetate ali surfate po spletnih straneh tudi med nakupovanjem.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik