Qlandia
Kako tipkaš?
Preveri kaj tvoj način tipkanja po pametnem telefonu pove o tebi. Jutranja budilka, SMS sporočilo, elektronska pošta, brskanje po spletu in klepet na družbenih omrežjih. Pa še iz postelje nismo vstali. Ja, priznati moramo, pametni telefoni so postali nepogrešljiv del našega vsakdanjega življenja. Povprečni uporabnik se dotakne svojega pametnega telefona 2.617-krat na dan! 

Uporaba pametnega telefona lahko razkrije marsikaj o uporabniku. Že veliko lahko razberemo iz tega, kako se lotimo tipkanja po njem. Razmislite, kako vi tipkate po svojem pametnem telefonu in se poiščite v spodnjih vrsticah.

Z OBEMA ROKAMA

Po svojem pametnem telefonu tipkate s palcema leve in desne roke. Tehnologija je brez dvoma že naravni del vašega vsakdana. Prednost imata hitrost in učinkovitost, občasno tudi na račun natančnosti (zatipkane besede vas ne zmotijo, dokler se jih da iz konteksta razbrati). Najverjetneje ste še mladi, vaši palci pa so se skoraj zagotovo spletno urili na kateri od priljubljenih igralnih konzol.

S KAZALCEM

Kazalec uperite proti zaslonu vašega pametnega telefona in skrbno nizate črko za črko. Ste zelo sistematični in natančni. Počasi a vztrajno se premikate skozi poligon sodobne tehnologije in usvajate novosti, o katerih v svojem otroštvu še sanjali niste. Na trenutke še vedno pogrešate preprostost starih dni, ko so telefoni še imeli ločeno slušalko in televizije le nekaj kanalov. 

ENOROČNO

Pametni telefon upravljate s palcem ene roke. Vešči tehnologije in sodobnega vrveža, se vsekakor ne želite odreči natančnosti vnosa in brezhibnega končnega rezultata. V vašem hitrem tempu življenja in številnih obveznosti si nikakor ne morete privoščiti, da bi vam telefon zasedal kar obe roki. Zagotovo ob odgovarjanju na sporočilo še nakupujete, se oblačite ali urejate vrt. Dan je preprosto prekratek, da bi se lotili samo ene zadeve naenkrat.

GOVORNI VNOS

Za vnos besedila v pametni telefon uporabljate govor. Ste pravi tehnološki inovator in nobena novost vam ne uide. Vedno med prvimi želite preizkusiti vse, kar je novega na tržišču. Zagotovo ste svoj pametni telefon zamenjali v zadnje pol leta in že raziskujete, kateri bo vaš naslednji. Zagovarjate, da vse, kar je novo je vedno najboljše, tudi, če to zahteva prilagoditve v vašem vsakdanu.

SLEPO TIPKANJE

Po pametnem telefonu tipkate ne, da bi gledali na zaslon. To vsekakor pove eno stvar – preveč časa preživite s svojim telefonom. Kdaj pa kdaj ga odložite, utišajte ali celo izklopite in poskusite nekaj za vas popolnoma neobičajnega … druženje v živo!
 QL namig V vseh Qlandiah se lahko s svojim pametnim telefonom povežete na brezplačno WiFi omrežje in brezskrbno klepetate ali surfate po spletnih straneh tudi med nakupovanjem.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
#nasvet
Super darila, ki si jih privoščite z vašo QL darilno kartico

Ste za darilo prejeli darilno kartico Qlandia? Za vas smo pripravili nabor izvrstnih nakupov, ki jih z vašo darilno kartico lahko opravite v nakupovalnih centrih Qlandia.

#nasvet
Obvarujte oči pred modro svetlobo!

Pekoče, izsušene in razdražene oči niso nič novega pri dolgem delu z računalnikom. Čas je, da si omislite svoja računalniška očala.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik