Qlandia
QL modni tedni s QL darili in nagradami
Oglejte si reportažo QL modnega dogajanja v Qlandii Maribor. 

Foto kotiček in delavnice

V prvih dveh dneh modnega dogajanja je v QL fotokotičku nastalo več kot 90 QL fotk obiskovalcev vseh generacij. V postavljanju pred QL foto objektiv so najbolj uživali otroci, ki so k poziranju opogumili tudi svoje starše. Simpatični model Sara je obiskovalcem sem in tja ponudila kak QL foto nasvet za boljšo fotografijo. A v Mariboru so bili obiskovalci pred foto ekranom tako QL, da so jih zagotovo trenirali že doma. 5 obiskovalcev z najbolj simpatičnimi fotografijami, ki so se na svoji fotografiji tudi označili v albumu FB Qlandia, si je priborilo mesto v izboru QL model in nastop na sklepni modni reviji QL modnih tednov.

Tretji dan modnega dogajanja je svetovalka za ličenje, Kaja Elsner z urejenim make-upom obiskovalke privabila na svoj stol. Ko so jo zagledale, je eno zanimalo, kako lepo poudariti obrvi, povečati ustnice in si narediti mačje oči. Prav vsaki, ki je želela, je pripravila dnevni make-up, najbolj primeren zanjo in ji svetovala, kaj naj pri ličenju še posebej upošteva. 

Medtem, ko so mamice dobivale poslikavo obraza z make upom, so mlajši modni navdušenci dobivali poslikave obraza umetnice otroških poslikav, Špele. Dogajanje je navdušilo tudi QLaro, ki se je najprej želela naličiti, nato pa si je zaželela še poslikave. Prijetno utrujeni od QL dogajanja smo si obiskovalci in ekipa odpočili na barvitih in udobnih počivalnikih Linadesgin in preizkusili povsem nove stole, pravzaprav žoge za bolj pravilno in neobremenjeno sedenje.

QL modeli

Najbolj simpatični obiskovalci fotokotička so postali QL modeli in se s fotografij in FB strani Qlandia preselili na pravo modno stezo. Najstnica Larisa je bila povsem iz sebe, pa ne zato, ker bi se bala sprehoda po modni stezi. Od navdušenja nad pričesko, make upom in v pričakovanju nastopa. Skupaj z Martino in Aleksandrom ter Vesno in Alinom so se v družbi modnih strokovnjakov Vulcano models, na nastop dobro pripravili z vajami manekenske hoje in poziranja. 

Gospa Martina je v mladih letih kot model nastopala na Slovaškem in je svoje nasvete delila s preostalimi QL modeli, na modni stezi pa nastopila v spremstvu sina Aleksandra.  »Ženska je lahko lepa, v formi in aktivna tudi, ko je mama!« je povedala Vesna, ki je na modno stezo s seboj vzela tudi sina Alina. »Pomembno je, da otroke naučimo samozavesti. Sodelovati na taki reviji je odlična izkušnja,« je še dodala. Za izkazan pogum so poleg dragocene izkušnje domov odnesli tudi QL nagrade: mini manekenski tečaj manekenske šole Vulcano in darilne bone Qlandia za prihodnja modna doživetja.

Modne revije in nastopajoči

Pestro celotedensko QL modno dogajanje se je zaključilo s sklepno modno revijo, v soboto 7. aprila. Prizorišče je vrvelo od mladostne energije, pestre ponudbe modnih kosov za vse generacije, razigranih plesalcev, bogatega spremljajočega programa, prelestnih modelov v živih barvah in dodelanih stylingov. Styling tudi v letošnji pomladno poletni pravljici ni popoln brez sodobnih dodatkov, zato sta stilistki izbrali take, ki ujamejo vsak pogled.

Simpatična in v oblačila OVS oblečena voditelja, Azra Selimanović in David Urankar, sta bila prava modna poslastica. Po njunem izhodu so se po modni stezi v sproščenih, elegantnih, poslovnih in športnih stylingih sprehodili modeli v oblačilih in dodatkih iz kar 13 trgovin: Hervis, Interspar, Mass, Clark, OVS, Manikira, NKD, Deichmann, Telemach, Pami, Bags & more, Lisca, Cvetličarna Zvonček.

Modni zgodbi se je z dvema čudežema, svojim glasom in nasmehom, pridružila Eva Černe, mentorica glasbenega tekmovanja QL glasbeni talent in velika zvezda muzikala Moje pesmi, moje sanje. Z energičnim nastopom so modno revijo popestrili tudi prav posebni gostje - plesni manekeni. Za tokratno priložnost so se plesalci prelevili v modele in stylingi so zaplesali. 

Naše QL trgovine

Poln program so dopolnila bogata darila in nagrade. Ob tej priložnosti so jih podarile trgovine nakupovalnega centra QLadia Maribor in drugi sodelujoči:

  • knjigarna Felix je 3 obiskovalce razveselila s knjigo Šefinja, Lene Dunham, avtorice legendarne serije Punce,
  • Pikapolonica pobarvanke in nalepke za najmlajše,
  • trgovina OVS 8 darilnih bonov za popust 5 EUR  pri nakupu nad 25 EUR,
  • Pami kazalo za knjige in žlico za čevlje,
  • Cvetličarna Zvonček 3 prelepe pomladne šopke,
  • Slowatch 10% popust na ure in 20% popust na nakit,
  • Vulcano models mini manekenski tečaj mankenske šole in
  • QLandia darilne bone.

Modna revija se je v Mariboru zaključila z velikim modnim 'defilejem', prav posebnim zaključkom, v katerem so se po modni stezi sprehodili vsi manekeni in nastopajoči skupaj. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik