Qlandia
QL modni tedni s QL darili in nagradami
Oglejte si reportažo QL modnega dogajanja v Qlandii Nova Gorica. 

Foto kotiček in delavnice

V prvih dveh dneh QL modnih tednov je QL fotokotiček v objektiv ujel več kot 50 QL fotk obiskovalcev vseh generacij. Malce manj pogumne, a zvedave Novogoričane sta bodrili simpatični dekleti, ki sta poskrbeli, da so pri fotografiranju upoštevali QL nasvete. Na ogled so se postavili igrivi otroci, dame in gospodje, mali in veliki prijateljice in prijatelji. V plesnih pozah, pozah fotomodelov, z rokami gor, objeti, nekateri z modnimi dodatki, drugi pa z rekviziti - tudi nakupovalnim vozičkom, v katerem so prostor za svojo QL pozo našli kar trije otroci. Prav vsi fotografirani obiskovalci so dokazali, da je z dobro voljo in upoštevanjem QL nasvetov lahko fotogeničen prav vsak. QL izborna komisija je imela težko nalogo in je po tehtnem razmisleku med najbolj simpatičnimi fotografijami za nastop na sklepni reviji izbrala kar 6 QL modelov. 

Tretji dan se je dogajanje preselilo na splet, kjer smo razveseljevali z nagradnimi igrami, četrti dan pa zopet v nakupovalni center: na modne in plesne delavnice. Več kot 35 otrok je s QL ekipo ustvarjalo modne dodatke, kravate, klobučke in očala in pod izurjeno roko mojstric obraznih poslikav svoje obraze spreminjalo v metuljčke in pomladne cvetlice. Z vedno razigrano QLaro so otroci večkrat veselo zaplesali QL ples, se na široko smejali, ob koncu vsega dogajanja pa v en glas zavriskali: ''Ma smo imeli cjlo fešto!'' Prijetno utrujeni od QL dogajanja so si pred odhodom domov privoščili šejk v McDonaldsu in si odpočili na barvitih in udobnih stolih, pravzaprav žogah Linadesign. Medtem ko so QL ekipa in QLara zabavali otroke, je umetnica ličenja, Kaja, iz lepotnega kotička kar 10 dam pospremila z dnevnim make up-om in kupom koristnih nasvetov za ličenje: kako skriti nepravilnosti na obrazu, kako lepo poudariti obrvi, ali povečati ustnice.

Ql modeli

Najbolj simpatični obiskovalci QLandie in QL fotokotička so postali QL modeli in se s fotografij na FB strani Qlandia preselili na pravo modno stezo. In ker modeli nanjo nikoli ne stopijo brez priprav, so bili izbranci v družbi modnih strokovnjakov Vulcano models deležni vseh - ličenje, urejanje pričeske, pomerjanje oblačil in modnih dodatkov, vaja hoje in poziranja na modni stezi.

V modno zgodbo so zakorakali v oblačilih C&A in med njimi največji aplavz poželi najmlajši 7, 5 in 4 letni Ula, Tai, Zoja in Tiana. Kljub začetni tremi sta tudi Arabela in Edoardo, italijanski obiskovalec, ki je postal QL model, svoj nastop opravila odlično. Prva je dokazala, da z vajo lahko postaneš mojstrica QL hoje in poziranja in postaneš zgled najmlajšim, drugi pa nas je presenetil s svojo sproščenostjo in hkrati profesionalnim odnosom do nastopa. Domov so s seboj odnesli vse, kar so se naučili in darila, med njimi tudi bone QLandia za nadaljnja modna doživetja.

Modne revije in nastopajoči

Pestro celotedensko QL modno dogajanje se je zaključilo s petkovo sklepno modno revijo. Ob razkritju modne zgodbe za pomlad in poletje 2018 je na odru vrvelo od mladostne energije, kakovostnih sodobnih modnih oblačil za vse generacije, cvetličnih vzorcev, živih barv, top pomladnih kombinacij in dodelanih stylingov. Pestro ponudbo modnih kosov, v katerih smo videti imenitno za vsako priložnost, sta stilistki za vsak izhod opremili z izborom izvirnih modnih dodatkov, od klasičnih do sodobnih: torbic in očal, mobilnih telefonov in tablic.

Prvi modni izhod na oder sta kot prava manekena naredila voditelja Azra Selimanović in David Urankar. Simpatični David je pokazal manekensko hojo, kot so ga naučili modeli v zaodrju, Azra, ki je bila v svojih oblačilih prava modna poslastica pa jena vprašanje: "Ste pripravljeni na noro QL modno dogajanje?" dobila v odgovor bučen aplavz in vzklike odobravanja. V sproščenih, elegantnih, poslovnih, športnih in intimnih stylingih, so se v nadaljevanju po tekočih stopnicah spustili in po modni stezi sprehodili manekeni in modeli, v 20 izhodih je sodelovalo več kot 30 trgovin: Hervis, Muller, Tom Tailor , Optika Aleksandra, Bambini, Non Stop Party, Bags & More, Prva Liga, C&A, Deichmann, Müller, Kik, CCC, Top Shop, Pikapolonica, Newyorker, OVS, Papirnica Hartis, Okaidi, Mcdonalds, Takko, Obutev Deichmann, Paprika, Proteini, S-Oliver, Mass, Telemach, Sportina, Transporter, Etnika Slog, Cvetličarna Cvet, Cvetje Interspar, Svilanit in Lisca.

QL modnemu dogajanju se je na odru pridružilo bogato QL spremljevalno dogajanje. Občinstvo je kot glasbena poslastica razveselil Luka Basi, glasbenik že od malih nog. Mladi in malo manj mladi so z njim prepevali, v pogovoru z voditeljico pa je priznal, da je bila včasih trema njegova redna spremljevalka, sedaj pa na nastope s seboj raje vzame kitaro. Oder so zavzeli tudi plesni modeli in stylingi so z njimi zaplesali, najmlajše modele pa je na odru spemljala tudi QLara. Prav posebni plesni gostje so priplesali iz Športnega kluba Pro Dance Company, ki deluje v Goriški regiji. Svojo ljubezen do plesa so izrazili v ritmih hip hopa in orienta in pod vodstvom Nike Mlakar uprizorili pravo plesno predstavo.

Naše QL trgovine

Poln program so dopolnila bogata darila in nagrade. Ob tej priložnosti so jih podarile trgovine nakupovalnega centra QLadia Nova Gorica in drugi sodelujoči: 

  • C&A darilne bone za C&A v vrednosti 20 EUR za 4 osebe,
  • trgovina OVS kupone za popust 5 EUR pri nakupu nad 25 EUR,
  • Etnika slog omamne dišeče palčke
  • Sportina darilne vrečke s torbami, zvezki, nogavicami in drugimi presenečenji,
  • Slowatch 10% popust na ure in 20% popust na nakit,
  • McDonalds 60 kuponov za 'shake' napitek,
  • Cvetličarna Cvet čudovite pomladne šopke,
  • Vulcano models mini manekenski tečaj mankenske šole in  
  • QLandia darilne bone.

Modna revija se je zaključila z velikim modnim 'defilejem', v katerem so se po modni stezi sprehodili vsi manekeni in nastopajoči skupaj. Modni tedni pa so se nadaljevali z nagradnimi igrami na spletni strani in na Facebook profilu. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik