Qlandia
Barvito jesensko ustvarjanje
Živahnost letošnje jeseni nam je prinesla ustvarjalni navdih, zato smo poiskali kopico idej za umetniško ustvarjalno popoldne. 

Predlogi so enostavni, zato boste lahko brez težav ustvarjali tudi v družbi najmlajših. Preden se lotite ustvarjanja pa pojdite v naravo in poiščite najbolj slikovite liste zanimivih oblik, jesenske plodove, kamenčke, koščke lubja … raznolikost je ključna, zato iščite različne oblike, velikosti in barve. Narava prinaša ogromno ustvarjalno paleto, le poiskati jo morate in videti skozi iznajdljive oči. Pojdite v park, gozd ali vinograd in se razglejte naokoli. Narava vas bo presenetila s tisoč in enim odtenkom rumene, rdeče, oranžne, rjave. 

Obožujemo jesenske sprehode v naravi. Tudi zato, ker nas na vsakem koraku obkroža živo pisana paleta toplih jesenskih barv. 
Pripomočke za jesensko ustvarjanje poiščite v naših knjigarnah in papirnicah

Barvajte z listi

Potrebujete le nekaj barvnih temper in gobico za barvanje. Na podlago postavite različne oblike listov in po robu z gobico pobarvajte v različnih jesenskih barvah. Za še bolj umetniški odtis lahko znotraj beline, ki so jo pustili večji listi še odtisnete manjši list. List pobarvajte in odtisnite na papir.

Naredite barvni odtis

Listje na otip ni gladko, kar ga naredi odličnega za razno odtiskovanje. Poleg odtisov s tempera barvami poskusite tudi to odtiskovanje. List postavite pod papir, nato pa z voščenkami narahlo barvajte po celi podlagi. Pazite, da list ne bo presuh, saj se bo pri barvanju zdrobil.

Vir: www.thenannyembassy.com

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kamnik