Qlandia
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.

Statistično gledano preživimo ljudje 70 % našega časa doma. V domačih prostorih poskrbimo za zadovoljitev osnovnih življenjskih potreb in rutine, opravljamo prostočasne aktivnosti, se družimo, nekateri tudi delamo in smo fizično aktivni. Zato je pomembno, da te prostore tudi redno in ustrezno prezračujemo. S prezračevanjem odvajamo notranje emisije stavbe, odvečno vlago, hlapne organske snovi, vonjave ipd. ter v prostor dovajamo svež zrak. Tako poskrbimo za višjo produktivnost, zdravje in dobro počutje.

QL zanimivost:

Na dan v povprečju zaužijemo 1kg hrane, 2,5kg tekočine in 15kg zraka.

TUDI VAS SPREMLJAJO SLEDEČE NADLOGE, KI NAKAZUJEJO NA SLABO PREZRAČEVANJE DOMA?

V stanovanju se nabira prekomerna vlaga

Prekomerna vlažnost zraka je najpogosteje posledica velike zračne tesnosti objekta (nova fasada, okna, vrata, …) in najrazličnejših vsakodnevnih aktivnosti, ki zrak vlažijo (kuhanje, sušenje perila, dihanje, potenje, …). Povišana vlaga je najpogostejši vzrok za nastanek plesni.

Pojavi se neprijeten vonj iz bivalnih prostorov, kopalnice in sanitarij

Neprijetnega vonja, ki se širi po bivalnih prostorih, se lahko znebite s pravilno zasnovanim prezračevalnim sistemom, ki prepreči gibanje umazanega zraka (vonjave) iz kuhinje, shrambe, sanitarij ipd. v ostale bivalne prostore.

Odpiranje oken spremlja vstop hrupa in mrčesa, zato se temu raje izognete

Prezračevalna naprava z zračnimi filtri onemogoči vstop mrčesu in umazaniji v bivalni prostor ter hkrati delno prepreči širjenje hrupa iz zunanje okolice v notranje prostore, zlasti ponoči, ko so omenjeni dejavniki še posebej izraziti.

Nimate časa za redno zračenje prostorov z odpiranjem oken in vrat

Sodobni prezračevalni sistemi delujejo samodejno in za ohranjanje svežega zraka v prostoru ne potrebujejo vaše prisotnosti.

Se soočate z alergeni kot so cvetni prah in podobno

Z odpiranjem oken in vrat hkrati omogočamo nekontroliran vdor najrazličnejših alergenov v bivalne prostore. V primeru vgradnje mehanskega prezračevalnega sistema, lahko alergene iz zraka ločimo z zračnimi filtri višjega filtracijskega razreda.

ALI PREPROSTO ŽELITE POSKRBETI ZA VIŠJO KAKOVOST ŽIVLJENJA?

V prostor želite dovajati čist, prefiltriran zrak

Prezračevalna naprava zunanji zrak prečisti (odstrani umazanijo zraku) z zračnimi filtri in v prostor dovaja čist prefiltriran zrak. Če se v zunanjem zraku pojavljajo neželene vonjave, je smiselna uporaba ogljenih zračnih filtrov, ki pred vstopom zraka v prostor odstranijo vonjave.

V svojem domu želite zrak brez snovi, ki bi lahko vplivale na slabo počutje

V slabo zračenih prostorih se pogosto pojavljajo snovi (hlapne organske snovi, vlaga, formaldehidi, plini, …), ki lahko negativno vplivajo na naše zdravje in počutje, zato je redno in ustrezno prezračevanje bivalnih prostorov izjemnega pomena.

Se odločate za gradnjo energetsko učinkovitega objekta

V sodobnih nizkoenergijskih objektih je uporaba mehanskega prezračevanja z rekuperacijo ali regeneracijo skoraj neizogibna. Visoka zračna tesnost tovrstnih objektov zahteva ustrezno mehansko izmenjavo zraka, ki jo dosežemo z uporabo lokalne ali centralne prezračevalne naprave.

Želite privarčevati pri ogrevanju in hlajenju

Prezračevalne naprave z rekuperacijo ali regeneracijo lahko tudi do 95% toplote (pozimi) ali hladu (poleti) iz odvodnega zraka vrnejo nazaj v prostor in s tem zmanjšajo toplotne izgube, ki bi sicer nastale pri naravnem prezračevanju (odpiranje oken in vrat).

VABLJENI, DA STOPITE Z NAMI NA ZRAK!

Verjamemo, da so se vam ob prebiranju vsebine pojavila še dodatna vprašanja glede pravilnega in učinkovitega prezračevanja bivalnih prostorov. Z veseljem vam bomo odgovorili in predlagali ustrezne rešitve prezračevalnih sistemov.

Vabimo vas, da se nam pridružite v Qlandii Krško na dogodku »Na zraku«.

 V soboto, 7. 9. 2019, od 8.00 do 16.00 ure. 

Na dogodku boste lahko izvedeli vse o hišnem prezračevanju, prisoten pa bo tudi strokovnjak, ki bo z veseljem odgovoril na vsa vprašanja povezana z ustreznim prezračevanjem doma.

Za vas pripravljamo tudi animacije in zabavne igre, s sodelovanjem v katerih si boste lahko priigrali tudi ugodne popuste na celoten program hišnega prezračevanja.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #zdravje
Ostani doma: kaj pa zdaj?

Preberite naše preverjene nasvete, kako prilagoditi svoj dan, ostati družabni in predvsem zdravi.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik