Qlandia
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.

V dneh, ko preprosto zmanjka idej za igranje (čeprav verjamemo, da so ti zelo zelo zelooo redki), poiščite nekaj osnovnih materialov in izdelajte kitaro. Seveda to ne bo čisto prava kitara, ki proizvaja zvok, vendar za otroško igranje in zganjanje zvezdniških norčij v dnevni sobi bo ravno pravšnja. Otroku pomagajte pri težjih korakih, ko pa pride do umetniške plati, mu pustite proste roke. Svojo kitaro naj okrasi po svoje in videli boste,s kakšnim veseljem se bo dolge ure igral, da je velika rock zvezda pred ogromno publiko oboževalcev.


Potrebujete:

  • predlogo kitare (prenesite PDF in natisnite)
  • karton
  • lepilo
  • olfa nož
  • tempera barve
  • elastike za strune

Izrezano predlogo postavite na karton in previdno izrežite glavni del kitare. Izrežite še dva enaka daljša ozka pravokotnika, ki bosta služila kot vrat kitare. Vsak pravokotnik na eni strani namažite z lepilom, nato pa na enem koncu namestite glavni del kitare in ju zlepite skupaj. Pustite, da se kitara dobro posuši. 

Sedaj je na vrsti najbolj QL del – s tempera barvami polepšajte kitaro v slogu pravih »rock zvezd«. Pobarvajte jo , narišite vzorce, podpišite se … možnosti je neskončno! 

Pustite, da se barva posuši, nato namestite strune iz elastik (naredite luknjice in jih nataknite ali pa kar zalepite z močnim lepilnim trakom) in koncert se lahko začne.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #zabava
QL tradicija: velikonočne igre s pirhi

Velikonočne praznike si lahko popestrimo tudi z domačim tekmovanjem. Ste že slišali za ciljanje in trkljanje pirhov? Priljubljeni igri s pisanimi jajci so del bogate slovenske tradicije ob veliki noči. Preberite, kako jih igramo in kakšna so pravila.

#otroci
Čas je za družinsko branje!
Prihaja april, mesec knjige. Si boste kot družina vzeli čas za branje in pripovedovanje vaših najljubših knjižnih zgodb?
#otroci #zabava
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik