Qlandia
Kaj početi na deževen dan?
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
Naša maskota QLara je za vas, naše male navihane škrate, pripravila celo vrsto aktivnosti, ki jih lahko počnete tudi v slabem vremenu. Pokličite prijatelje naobisk in naj se dogodivščina prične!

Priredite svoj koncert

Najboljši koncerti se zgodijo ravno v dnevni sobi! S prijatelji pripravite seznam pesmi, ki jih boste zaigrali (da ne bo zadrege med koncertom), nato pripravite ali izdelajte svoja glasbila in predstava se lahko začne. Za bobne lahko uporabite posodo in kuhalnico, ropotuljo izdelajte iz dveh jogurtovih lončkov, v katera vsujete nekaj riža in ju zlepite skupaj, kitaro pa lahko izdelate iz kartona, na katerega napnete strune iz elastike.

Igrajte se slepega umetnika

Radi rišete? Potem je igra slepega umetnika narejena ravno za vas! Zberite družbo svojih prijateljčkov v dnevni sobi in pripravite veeeeelik list papirja ali kar piši-briši tablo. Določite, kdo bo prvi slepi umetnik. Ta si s prevezo zatemni oči  in poskuša na papir čim bolje narisati nekaj, kar si zamisli. Ostali ugibajo, kaj naj bi to bilo. Kdor ugane, postane naslednji slepi umetnik.

Snemajte svoj film

Si želite postati prava filmska zvezda? S prijatelji pripravite scenarij svojega filma in ga posnemite kar z mobilnim telefonom. Najprej sestavite zgodbo – Kaj bo glavna tema filma? Kateri liki nastopajo? Kaj bo zaplet, glavno dogajanje, zaključek? Določite tudi kdo bo v filmu nastopal in kdo bo režiser. Nato poiščite po omarah pripomočke in kostume (uporabite domišljijo – preprosta velika škatla lahko postane miza, drzni avtomobil ali celo grad!) in snemanje se lahko prične. Svojo filmsko mojstrovino predvajajte staršem.


Še več predlogov, zanimivih nalog, eksperimentov in okusnih receptov vas čaka v QLarini knjigi QL dogodivščin

Brezplačno jo lahko dobite ob nakupu Darilne kartice Qlandia v vrednosti 80 € ali več.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #zabava
QL tradicija: velikonočne igre s pirhi

Velikonočne praznike si lahko popestrimo tudi z domačim tekmovanjem. Ste že slišali za ciljanje in trkljanje pirhov? Priljubljeni igri s pisanimi jajci so del bogate slovenske tradicije ob veliki noči. Preberite, kako jih igramo in kakšna so pravila.

#otroci
Čas je za družinsko branje!
Prihaja april, mesec knjige. Si boste kot družina vzeli čas za branje in pripovedovanje vaših najljubših knjižnih zgodb?
#otroci #zabava
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.
#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik