Qlandia
Zdravo spanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

 16 do 20 °C 
Taka naj bo temperatura v spalnici. Pri nižji temperaturi boste porabili preveč energije, da se ogrejete, v pretopli sobi pa bo spanec nemiren in pogosteje se bostre zbujali.

 Prijetna tišina 
Šumenje hišnih naprav, televizija ali glasba zmotijo spanec. Čeprav se prijetno zibanje v spanec ob zvokih televizije mnogim zdi mamljivo, bo hrup vplival na spanje. Če ne gre drugače, si nastavite časovnik za izklop.

 Zamenjajte dotrajano opremo 
Koliko časa že uporabljate isti vzglavnik in ležišče? Spalna oprema se s časoma zaradi obrabe poseda in ne zagotavlja enake funkcionalne opore telesu. Ležišče je priporočljivo menjati vsakih 7 let, vzglavnik pa vsako leto!

 Prezračite 
Spalnico vsak dan dobro prezračite. S tem boste poskrbeli za dovod svežega, s kisikom polnega zraka, ki vam bo olajšal spanec. Spanje v zatohlem, predihanem zraku ne bo prineslo jutranjega nasmeha na obraz.

 40 do 60 % 
Tolikšna naj bo vlaga v prostoru. Pod 40 % je zrak suh, kar povzroča kašelj in draži dihala, nad 60 % pa tudi slabo vpliva na zdravje in počutje, saj težje dihamo in pogosto imamo občutek, da nam je vroče.

 Sveža posteljnina 
Ne samo, da ima sveža posteljnina izjemen psihološki vpliv na naše spanje (občutek, ko se ovijemo v sveže rjuhe je preprosto božanski!). Z redno menjavo vsaj enkrat tedensko se boste izognili kopičenju pršic, znoja, sline, telesnih olj in druge umazanije v tkanini, kar lahko vodi v vnetja in drugih zdravstvenih težav.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #zdravje
Ostani doma: kaj pa zdaj?

Preberite naše preverjene nasvete, kako prilagoditi svoj dan, ostati družabni in predvsem zdravi.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKamnik