Qlandia

Pomladno sajenje rožic za dober namen

Skupaj z otroki bomo posadili 100 cvetlic in zbirali sredstva za Porodnišnico Kranj in nakup novega inkubatorja.

Zasaditev QL gredice pred centrom Qlandia Kranj

Cvetličarne Flora že več let sodelujejo s trgovskim centrom Qlandia Kranj pri sajenju gredice v obliki logotipa Qlandia (črke Q).

Pri tem nam vsako pomlad pomagajo vrtčevski otroci, ki sodelujejo v dobrodelnem projektu zbiranja denarja za porodnišnico Kranj. Tokrat bomo za vsako posajeno rožico poklonili 0,5 EUR (posadili bomo 100 cvetlic in zbrali 500 EUR) za nakup novega inkubatorja.

V petek, 6. 5. 2016, bomo od 10. ure naprej sadili cvetlice za dober namen!

V letošnjem letu smo se odločili, da bodo gredico krasile žametnice (lat. Tagetes erecta). Odločitvi je botrovala tako oranžna barva cvetov (zaščitni znak Qlandije), kot tudi nezahtevnost te vrste cvetlice. Žametnica je zelo priljubljena enoletnica in prihaja iz Mehike. Cveti vse od pomladi do prvih nočnih zmrzali v začetku jeseni, za gojenje pa je izrazito nezahtevna in prenese tudi suha obdobja. Za žametnice je značilen izrazito močan vonj, ki odganja uši in ostale nezaželene žuželke, privablja pa nekatere žuželke, ki se hranijo z rastlinskimi škodljivci.

Ob zasaditvi žametnic bodo otroci iz vrtca spoznali, kako pripravimo gredico za sajenje – zrahljamo prst, jo obogatimo s šotno rušo, ki hkrati zadržuje vlago posajenih cvetlic, kako globoko sadimo (10 cm) in kako na gosto (15-20 cm).

Podrobnosti o dogodku si poglejte tukaj.

V cvetličarnah Flora poleg aranžiranja in svetovanja pri notranjih ureditvah rastlin ponujamo skrbno izbrano rezano cvetje, lončnice, keramične lončke in vaze.

Z njimi lahko sebi ali bližnjemu polepšamo dan ali jih podarimo ob posebnih priložnostih, kot so rojstni dnevi, poroke, obhajila, dnevu žena, valentinovem, ...

S pomočjo cvetja in lončnic vzpostavimo komunikacijo, izkažemo naše občutje,  iščemo novosti, drugačnosti in ustvarimo veliko estetskih užitkov.
#QLotroci #dobrodelnost #cvetličarna
06.05.2016: Dobrodelno sajenje rožic pred Qlandio Kranj z otroki iz okoliških vrtcev in cvetličarno Flora.
5. Maj 2016
Poiščite cvetje za vas in svoje najbližje v nakupovalnem centru Qlandia

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?