Qlandia

Aromaterapija za začetnike

Vse, kar morate vedeti o učinkih in uporabi dišečih eteričnih olj.

Obožujemo prijeten vonj, ki zaobjame celoten prostor, ko nekaj kapljic eteričnega olja kanemo v izparilnik. Uporaba eteričnih olj pa sega bistveno dlje od zgolj odišavljanja doma. Bogata naravna eterična olja nosijo v sebi tudi številne zdravilne in blagodejne učinke, ki pomagajo blažiti simptome ter s svojim terapevtskim učinkom božajo dušo in telo. Nekatera nam pomagajo premagati stres in doseči umirjeno ravnovesje (npr. sivka, bargamotka ali baldrijan), spet druga nas poživijo (npr. mandarina ali limonina trava) ali ohladijo ob povišani telesni temperaturi ali poletni vročini (npr. poprova meta). V mrzlih zimskih dneh, ko je tveganje za razna prehladna obolenja višje, pa nam že nekaj kapljic izbranih eteričnih olj (poskusite čajevo mirto, evkaliptus, cimet, sivko ali rožmarin) pomaga zmanjšati količino mikrobov v zraku in okrepiti imunski sistem.
Obiščite specializirane trgovine in drogerije v Qlandii in poiščite sebi primerno eternično olje

8 eteričnih olj za začetno zbirko

 Sivka 

Eterično olje sivke je vsestransko uporabno, zato ga kar vključite v svoj začetniški paket. Ne samo, da zelo prijetno diši, sivka tudi pomirja in sprošča, delujte tudi protiglivično, protibolečinsko in antidepresivno. Pomaga tudi pri opeklinah.

 Poprova meta 

S svojim svežim vonjem eterično olje poprove mete poživlja in prijetno hladi. Pripravite si razpršilo z nekaj kapljicami poprove mete in se v vročih poletnih dneh z njim večkrat popršite. Takojšnja ohladitev zagotovljena. Pomaga tudi pri premagovanju prebavnih motenj in slabosti ter odpravlja nabreklost nosne sluznice pri prehladu.

 Ingver 

Mmmm, vonj po ingverju takoj pričara orientalski pridih. To prijetno dišeče sveže eterično olje nudi tudi antibakterijski učinek, zato je sijajen v primeru prehladnih obolenj. Vonjanje tkanine, prepojene z ingverjevim oljem, prežene slabost. Ingver deluje tudi grelno in stimulativno, zato je še posebej priljubljen v zimskih dneh.

 Čajevec 

Olje čajevca je dobro imeti vedno pri roki, saj deluje antibiotično, antiseptično in baktericidno. S svojo bogato strukturo nudi širok spekter zdravilnih učinkov. Pomagal vam bo v boju proti glivicam, pri vnetjih ustne votline, proti mišični napetosti, virusom, herpesu in raznim kožnim vnetjem.

 Limona 

Eterično olje limone deluje kot antiseptik, diuretik, pomaga ublažiti bolečine v trebuhu, pomaga odganjati mrčes. Na um deluje zelo osvežujoče in pomirjajoče ter pomaga pregnati slabo voljo in potrtost.

 Bergamotka 

Vonj bergamotke razvedri, prinese novo gotovost in zaupanje. Ima protivnetni učinek in je zelo učinkovito pri prehladih in povišani telesni temperaturi. Dviguje splošno razpoloženje in pomaga pri utrujenosti, izčrpanosti in stresu.

 Grenka pomaranča 

Grenka pomaranča deluje protidepresivno, antiseptično in poživljajoče. Je blag astringent (krči žilice in oži pore) in pomaga pri odvajanju toksinov iz telesa.

 Cimet 

Eterično olje cimeta deluje kot antiseptik, anestetik, antispazmatik in stimulant. S svojo bogato aromatično naravo deluje grelno, krepilno, obnovitveno in poživljajoče. Eterično olje je zelo učinkovito v izparilnikih, kajti odpravlja prehladna obolenja in infekcije.

Nekaj QL namigov za uporabo

  • Eterična olja so namenjena za zunanjo uporabo. Kot začetniki olja uporabljajte v izparilnikih, kopelih, inhalatorjih ali razredčena v ustrezni emulziji.
  • Ne nanašajte neposredno na kožo. Eterična olja so izjemno koncentrirana, zato jih pred mazanjem na kožo razredčite v rastlinskem olju ali drugem emulgatorju.
  • Preverite reakcijo. Pred prvim nanosom na kožo poskusite, kako telo reagira na eterično olje, z manjšim nanosom na podlaket.
  • Hranite v temnih stekleničkah, dobro zaprta v hladnem prostoru. Tako eterična olja ohranite tudi 2 do 3 leta.
  • Hranite daleč od otroških rok. Gre za izjemno močne spojine, ki lahko škodijo zdravju, zato bodite še posebej previdni.
  • Manj je več. Ne podlegajte napačnemu razmišljanju, da bo nekaj dodatnih kapljic eteričnega olja povečalo učinkovitost. Držite se nasvetov za doziranje.
  • Previdno pri dojenčkih, otrocih, nosečnicah, starejših, osebah z občutljivo kožo, težavah z epilepsijo in resnih zdravstvenih težavah. Pred uporabo eteričnih olj se v teh primerih posvetujte s strokovnjakom.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?