Qlandia
Razstava delovanja VDC Sonček iz Kranja
Izdelki varovancev bodo na ogled vse do 8 julija.

VDC Sonček je namenjen odrasli populaciji s cerebralno paralizo.

Poslanstvo centra je v izvajanju visokokakovostne storitve, ki v središče svojega delovanja postavlja uporabnika – varovanca in mu z uporabo ustreznih metod dela omogoča doseganje višje ravni kakovosti življenja ter funkcioniranja kot enkratnega individuuma.

Poleg osnovne socialno varstvene storitve VDC Kranj izvaja še bogato in pestro paleto vsebin in programov, ki znotraj dejavnosti predstavljajo  dodatno ponudbo zavoda za dvig kakovosti življenja varovancev. Nekateri programi so hkrati namenjeni  razbremenitvi družine varovanca.

Izdelki varovancev bodo na ogled vse do 8 julija.

Predstavitev Zveze Sonček

Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je neprofitna in nacionalna invalidska organizacija. V dobrih treh desetletjih delovanja smo pričeli z izvajanjem vrste programov in storitev namenjenih osebam z invalidnostjo. Med najpomembnejše sodijo program varstva, vodenja in zaposlovanja pod posebnimi pogoji (v nadaljevanju VDC), program institucionalnega varstva, program obnovitvene rehabilitacije in terapevtskih kolonij ter program svetovanja.

V okviru programa VDC nudimo delo 186 uporabnikom, ki niso zaposljivi na prostem trgu delovne sile. V Centrih Sonček izdelujejo vrsto drobnih izdelkov primernih za trg. Med najbolj znane izdelke, ki nastajajo v naših enajstih centrih sodijo novoletne voščilnice. Izpod rok uporabnikov pa nastaja še vrsto drugih drobnih ročnih izdelkov, ki so narejeni iz lesa, gline, tkanin in svile.

PREŽIVITE DRUGAČNO POLETJE Z ZVEZO SONČEK!

Se še vedno sprašujete, kaj boste počeli to poletje? Poskusite nekaj novega! Naj vam namignemo. Na Zvezi Sonček so.p. od junija do septembra organizirajo poletne tabore za odrasle in otroke z oviranostjo.

Na taborih je veliko aktivnosti in zabave, tako da dobre volje ne manjka. Če želite preživeti aktivne počitnice ob slovenski morski obali ali v prečudoviti naravi na Štajerskem, ob tem pa še nekomu pričarati nasmeh na obraz in spoznati nove prijatelje, potem ste pravi za Zvezo Sonček!

To poletje iščejo spremljevalce, prostovoljce, športne inštruktorje, fizioterapevte in specialne pedagoge / socialne pedagoge. Pohitite in si dovolite preživeti poletje, ki se ga boste še dolgo spominjali. Proste termine si lahko ogledate na tej povezavi. Poleg dobre družbe, nepozabnih spominov in brezplačnega prenočišča boste tudi finančno nagrajeni!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL in ustvarjalne vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Zadel te je QL val svežine!
Sodeluj v nagradni igri in osvoji QL nagrade.
povratna letalska karta[br] do Španije (za 2 osebi*)
1x
povratna letalska karta
do Španije (za 2 osebi*)
osvežitev garderobe v [br]vrednosti 20 € (e-Darilna kartica Qlandia)
5x
osvežitev garderobe v
vrednosti 20 € (e-Darilna kartica Qlandia)
majica[br]Qlandia
30x
majica
Qlandia
Izpolni spodnji obrazec in sodeluj v nagradni igri.
 
Na oddan e-mail naslov želim biti obveščen o novih nagradnih igrah Qlandia. 
Želiš več možnosti za QL nagrado?
Pošlji val svežine še svojim prijateljem.
(ta korak ni obvezen za sodelovanje v nagradni igri)
Vsak, ki bo tvoj val sprejel, bo sodeloval v nagradni igri,
obenem pa bo tudi tebi dal dodatno možnost za nagrado.
*Na vpisane e-mail naslove prijateljev bomo poslali vabilo v tvojem imenu. E-mail naslovi prijateljev se nikamor ne shranijo.
Kranj