Qlandia
Razstava delovanja VDC Sonček iz Kranja
Izdelki varovancev bodo na ogled vse do 8 julija.

VDC Sonček je namenjen odrasli populaciji s cerebralno paralizo.

Poslanstvo centra je v izvajanju visokokakovostne storitve, ki v središče svojega delovanja postavlja uporabnika – varovanca in mu z uporabo ustreznih metod dela omogoča doseganje višje ravni kakovosti življenja ter funkcioniranja kot enkratnega individuuma.

Poleg osnovne socialno varstvene storitve VDC Kranj izvaja še bogato in pestro paleto vsebin in programov, ki znotraj dejavnosti predstavljajo  dodatno ponudbo zavoda za dvig kakovosti življenja varovancev. Nekateri programi so hkrati namenjeni  razbremenitvi družine varovanca.

Izdelki varovancev bodo na ogled vse do 8 julija.

Predstavitev Zveze Sonček

Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je neprofitna in nacionalna invalidska organizacija. V dobrih treh desetletjih delovanja smo pričeli z izvajanjem vrste programov in storitev namenjenih osebam z invalidnostjo. Med najpomembnejše sodijo program varstva, vodenja in zaposlovanja pod posebnimi pogoji (v nadaljevanju VDC), program institucionalnega varstva, program obnovitvene rehabilitacije in terapevtskih kolonij ter program svetovanja.

V okviru programa VDC nudimo delo 186 uporabnikom, ki niso zaposljivi na prostem trgu delovne sile. V Centrih Sonček izdelujejo vrsto drobnih izdelkov primernih za trg. Med najbolj znane izdelke, ki nastajajo v naših enajstih centrih sodijo novoletne voščilnice. Izpod rok uporabnikov pa nastaja še vrsto drugih drobnih ročnih izdelkov, ki so narejeni iz lesa, gline, tkanin in svile.

PREŽIVITE DRUGAČNO POLETJE Z ZVEZO SONČEK!

Se še vedno sprašujete, kaj boste počeli to poletje? Poskusite nekaj novega! Naj vam namignemo. Na Zvezi Sonček so.p. od junija do septembra organizirajo poletne tabore za odrasle in otroke z oviranostjo.

Na taborih je veliko aktivnosti in zabave, tako da dobre volje ne manjka. Če želite preživeti aktivne počitnice ob slovenski morski obali ali v prečudoviti naravi na Štajerskem, ob tem pa še nekomu pričarati nasmeh na obraz in spoznati nove prijatelje, potem ste pravi za Zvezo Sonček!

To poletje iščejo spremljevalce, prostovoljce, športne inštruktorje, fizioterapevte in specialne pedagoge / socialne pedagoge. Pohitite in si dovolite preživeti poletje, ki se ga boste še dolgo spominjali. Proste termine si lahko ogledate na tej povezavi. Poleg dobre družbe, nepozabnih spominov in brezplačnega prenočišča boste tudi finančno nagrajeni!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj