Qlandia
Razstava »Čipka - enim drobiž, drugim prestiž«

Maja Bizjak po poklicu modna oblikovalka, je po rodu Šenčurjanka in se ukvarja z oblikovanjem in izdelavo klekljane čipke, bolj poznane kot idrijska čipka.

Čarobne palčke, kot Maja rada v šali imenuje kleklje, je v roke prvič prijela poleti leta 2010 pod mentorstvom gospe Alenke Vrhovnik. Svoja dela prijavlja na razne natečaje , pridobila pa je tudi rokodelski certifikat ART & CRAFT Slovenije, obrtne zbornice Slovenije.

Njena avtorska čipka človeški ribici je del stalne zbirke Slovenskega Etnografskega muzeja. Ustvarja pod imenom Made in Gorenjska.

https://www.facebook.com/madeingorenjska/
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kranj