Qlandia
Slikarska razstava Darka Crnkoviča
Diplomirani slikar Darko Crnkovič je prvo sliko, in sicer v tehniki olja na platno, naslikal pri sedemnajstih letih.


Z močjo talenta in z ljubeznijo do likovnega izražanja se je slikarstvu posvečal bolj ali manj intenzivno do leta 1985, ko je imel prvo samostojno razstavo. Pred tem je sodeloval na različnih skupinskih, med katerimi je bilo kar nekaj tudi selekcioniranih. 


Pred tem je sodeloval na različnih skupinskih, med katerimi je bilo kar nekaj tudi selekcioniranih. Po letu 1985 je njegovo likovno delovanje zamrlo, a pasivno spremljanje likovne umetnosti je ostalo. Ponovna vrnitev v svet slikarstva pa je bila odločna in popolna ter profesionalna. Odpeljala ga je na študij na Visoko šolo za risanje in slikanje v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 2017.

Darko Crnkovič je portretist, ki obnavlja podobe ljudi, ki poustvarja in hkrati izraža sebe. Portreti drugih so hkrati njegovi avtoportreti, saj ga spoznavamo kot ustvarjalca, ki je odločen, suveren, barvit, raziskovalen, discipliniran in hkrati močno čustveno odziven. V njegovih delih ima nadvse pomembno, celo odločujočo vlogo svetloba.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj