Qlandia
Domači vrt – za dušo in telo

Če še niste, je čas da začnete saditi in sejati, saj je vrtarjenje dobro za vaše zdravje.

Pozitivni učinki vrtnarjenja

Številne znanstvene raziskave so potrdile, da vrtnarjenje blagodejno vpliva na naše počutje in zdravje. Ni samo dobra rekreacija, ampak tudi krepi motorične spretnosti, spodbuja fizično dejavnost, ščiti pred sladkorno boleznijo in izboljša spomin.

Ekološko in naravno

Bodite prijazni do sebe in narave in začnite vrtnariti brez uporabe kemičnih pripomočkov. Uporabite naravna škropila in poskrbite za kolobarjenje, poleg kompostiranja pa pričnite tudi s permakulturo (celostno in trajnostno planiranje človeških bivališč in sistemov pridelovanja hrane). Opazujte rastline in ukrepajte takoj, ko se pojavi prva sprememba na njih.

Naravna škropila, kolobarjenje, kompostiranje in permakulturo.

Lunine mene

Svoje vrtnarjenje uskadite tudi z Lunini menami in rastline, ki morajo biti prekrite z zemljo (da ne postanejo zelene), sadite ob zadnjem krajcu.

Za krompir in grah poskrbite ob zadnjem krajcu, za fižol in zelje pa ob prazni luni. 

Preko družbenih omrežij

V Sloveniji je vse več izmenjav doma pridelanih semen in sadik tudi preko družbenih omrežij. Zato se torej povežite s podobno mislečimi in začnite saditi. Še prej pa nam na FB stran Qlandie  povejte kako vi oblikujete in vzdržujete domači vrt? Kaj sadite in kaj ne in kaj so tiste nadloge, ki vam ne dajo miru?

Uporabite družbena omrežja in delite znanje, sadike in semena.

Kako gnojiti, pripraviti tla, kako se boriti z boleznijo, škodljivci in pleveli na ekološki in naraven način?  Potrebujete pomoč pri pravem izboru semen, vzgoji sadik in primernost posameznih zelenjadnic in rastlin za ekološki princip v vrtnarjenju?

Poiščite nasvete o vrtnarjenju

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #zdravje
Ostani doma: kaj pa zdaj?

Preberite naše preverjene nasvete, kako prilagoditi svoj dan, ostati družabni in predvsem zdravi.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj