Qlandia
Osvojite slovenske vrhove

Za vas smo pripravili 7 QL hribov, ki jih morate osvojiti to pomlad. Ste jih že?

Poglejte si našo lepo deželo z nekaterih vrhov v vaši okolici

Sonce kliče in planinarjenje je vedno odlična rekreacija za družine. Mlajši otroci uživajo v raziskovanju narave, opazovanju živali, ki ji srečajo na poti, nabiranju kamenčkov za spomin in seveda v okusni domači malici v planinski koči ;)

Opišite vašo izkušnjo in pošljite fotografije družinskega hribolazenja!

Objavili jih bomo na Qlandia FB profilu, vi pa boste z malo sreče osvojili QL darila.

 Več o nagradni igri

V okolici Qlandie Nova Gorica

Vsem navdušencem zgodovine, predlagamo vzpon na Sabotin, 609 metrov, ki je kljub nižji višini, odličen razgledni hrib nad Novo Gorico. Pogled vam bo segel vse do Julijc reke Soče, goriške kotline, Krasu, morja in še kaj. Na hribu so se bile najhujše bitke v prvi svetovni vojni , do nedavnega pa jenosil kamnit napis »Naš Tito«. Pod vrhom si boste lahko ogledati tudi del vojaških kavern oziroma rovov. 

 Čas hoje: 1 ura in 30 minut 
 Zahtevnost: ** (lahka, označena pot)

V okolici Qlandie Maribor

Žavcarjev vrh, 915 m vam bo postregel z odličnim razgledom na J pobočja Kozjaka in del Dravske doline z Mariborom. Do geodetskega kamna na vrhu vas spremlja čudovit smrekov gozd, skozi katerega je speljana pot.

 Čas hoje: 1 ura in 40 minut 
 Zahtevnost: ** (lahka, označena pot)

V okolici Qlandie Ptuj

Na Zavrh v Slovenskih goricah, 370 m vodi znana planinska pot, v sdredišču vasi pa boste našli 17 m visok kovinski razgledni stolp, s katerega se vam bo prikazal večji del severovzhodne Slovenije. V bližini si boste lahko pogledati tudi spomenik generalu Rudolfu Maistru.

 Čas hoje: 45 minut 
 Zahtevnost: * (lahka, označena pot) 
V okolici Qlandie Krško

Obiščite Kočo na Bohorju, 896 metrov s katere je lep razgled proti jugu, kjer se vam bo prikazala
Senovška dolina, del Brestanice, položnejša južna pobočja, kjer se vrstijo gozdovi, travniki in polja. V lepem vremenu vam ne uide tudi pogled na Snežnik. 


 Čas hoje: 1 ura 
 Zahtevnost: ** (lahka, označena pot)

V okolici Qlandie Kamnik

Na poti na Stari grad Kamnik, 577 m vas bodo spremljale table, ki označujejo naravoslovno učno pot in ruševine gradu na vhu. Na vrhu boste vi in vaši malčki lahko uživali ob lepem pogledu na Kamniške in Savinske Alpe, Kamnik, Gorenjsko in Ljubljansko kotlino. Ob lepi vidljivost boste videli tudi vse do Snežnika in Triglava.

 Čas hoje: 35 minut 
 Zahtevnost: * (lahka, označena pot)

V okolici Qlandie Novo mesto

Na Trdinov vrh, 1178 metrov, ki je najvišja točka Gorjancev in jugovzhodne Slovenije,  se lahko odpravite po 120 let stari pešpoti. Z vrha boste ob dobri vidljivosti, kljub gostemu gozdu vidli vse do del Julijcev in Kamniško Savinjskih Alp.  Na vrhu boste našli tudi telekomunikacijski stolp ter vojaški objekt.
    
 Čas hoje: 50 minut 
 Zahtevnost: * (lahka, označena pot)

V okolici Qlandie Kranj

Jošt nad Kranjem, visok 845 metrov  je priljubljena pohodniška in kolesarska točka čudovitim razgledom. Na vrhu boste našli cerkev, ki privablja romarje od blizu in daleč. V njej je znameniti Joštov zvon z vgragiranimi Prešernovimi verzi. Z a najboljše gorske kolesarje, z vrha Jošta po gozdni poti vsako leto poteka tudi dirka z gorskimi kolesi. 

 Čas hoje: 45 minut 
 Zahtevnost: * (lahka, označena pot)

Poiščite izdelke v nakupovalnih centrih Qlandia
Moška majica Asics

Moška majica Asics

Oranžna moška majica za šport in prosti čas.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#izlet
V planince: Vogar
Nasvet za izlet.
#izlet
Na popoldanski skok v vodo

Hitro ohladitev po napornem dnevu si lahko privoščite tudi, če niste tik ob morju. Ko je zunaj zares vroče, se odpeljite do katerega od naravnih kopališč in se ohladite v prijetni svežini prekrasnih slovenskih voda. Oglejte si naše predloge, nato pa smuknite v kopalke in se prepustite uživanju!

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj