Qlandia
Mojca potuje: družinska kolesariada in Kajinih prvih 30

Sončna nedelja konec maja je bila, po »kisli« soboti, splanirana brez večjega razmišljanja in določena za družinski skok na kolo.

photo: www.nastja.com

Na Gorenjsko!

  •  Start: malo pred Mojstrano
  •  Pot: kolesarska pot D-2 (nekdanja trasa železnice)
  •  Dolžina: 30km (15km v eno smer)
  •  Cilj: Kranjska gora 

Varno za otroke

Za Kajo (7) je bil to prvi izziv daljšega kolesarjenja, za Nastjo (10) pa priložnost, da »uteče« svoje novo kolo. Pot smo sicer preizkusili že pred leti in ravno zato smo jo ponovno izbrali, saj je povsem varna za otroke. Asfaltirana, ustrezno označena, stran od prometa in tudi z urejenimi počivališči ter lovsko opazovalnico na poti. 

Motivacija

Kaji je šlo odlično, popestritev pa je bila seveda tudi čudovita narava, svež zrak, živali, ki so se leno pasle na bližnjih travnikih in dobra volja.  15 km je minilo kot bi mignil in prikolesarili smo na cilj – v Kranjsko goro. 
photo: www.nastja.com

Na cilju

Uganete, kaj je najbolj zabavno v Kranjski gori? Skakanje po trampolinu ob pripekajočem soncu! Tu smo punce tudi pojedle, Marko pa je prišel na svoj račun in si privoščil še solo podvig: vzpon na Vršič. 

Pot nazaj

Če mislite, da sta bili punci že naveličani in nerazpoloženi, se motite. Nazaj grede je bilo zanju še bolj veselo, saj so zaradi rahlega spusta (cca 150 m višinske razlike) kilometri bistveno hitreje ostajali za nami.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#izlet
V planince: Vogar
Nasvet za izlet.
#izlet
Na popoldanski skok v vodo

Hitro ohladitev po napornem dnevu si lahko privoščite tudi, če niste tik ob morju. Ko je zunaj zares vroče, se odpeljite do katerega od naravnih kopališč in se ohladite v prijetni svežini prekrasnih slovenskih voda. Oglejte si naše predloge, nato pa smuknite v kopalke in se prepustite uživanju!

#izlet
Pod zvezdnatim nebom …

Razlogov za kampiranje v Sloveniji je veliko. Če si želite enostavnega oddiha, spanja pod milim nebom, aktivnosti v naravi, prijetne družbe in raziskovanja lepih kotičkov, vklopite svoj pustolovski duh in spakirajte nahrbtnik. Preberite si vse QL razloge, da izključite mobilne telefone in preprosto uživate v objemu lepot narave.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kranj