Qlandia
Mojca potuje: družinska kolesariada in Kajinih prvih 30

Sončna nedelja konec maja je bila, po »kisli« soboti, splanirana brez večjega razmišljanja in določena za družinski skok na kolo.

photo: www.nastja.com

Na Gorenjsko!

  •  Start: malo pred Mojstrano
  •  Pot: kolesarska pot D-2 (nekdanja trasa železnice)
  •  Dolžina: 30km (15km v eno smer)
  •  Cilj: Kranjska gora 

Varno za otroke

Za Kajo (7) je bil to prvi izziv daljšega kolesarjenja, za Nastjo (10) pa priložnost, da »uteče« svoje novo kolo. Pot smo sicer preizkusili že pred leti in ravno zato smo jo ponovno izbrali, saj je povsem varna za otroke. Asfaltirana, ustrezno označena, stran od prometa in tudi z urejenimi počivališči ter lovsko opazovalnico na poti. 

Motivacija

Kaji je šlo odlično, popestritev pa je bila seveda tudi čudovita narava, svež zrak, živali, ki so se leno pasle na bližnjih travnikih in dobra volja.  15 km je minilo kot bi mignil in prikolesarili smo na cilj – v Kranjsko goro. 
photo: www.nastja.com

Na cilju

Uganete, kaj je najbolj zabavno v Kranjski gori? Skakanje po trampolinu ob pripekajočem soncu! Tu smo punce tudi pojedle, Marko pa je prišel na svoj račun in si privoščil še solo podvig: vzpon na Vršič. 

Pot nazaj

Če mislite, da sta bili punci že naveličani in nerazpoloženi, se motite. Nazaj grede je bilo zanju še bolj veselo, saj so zaradi rahlega spusta (cca 150 m višinske razlike) kilometri bistveno hitreje ostajali za nami.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#izlet
V planince: Vogar
Nasvet za izlet.
#izlet
Na popoldanski skok v vodo

Hitro ohladitev po napornem dnevu si lahko privoščite tudi, če niste tik ob morju. Ko je zunaj zares vroče, se odpeljite do katerega od naravnih kopališč in se ohladite v prijetni svežini prekrasnih slovenskih voda. Oglejte si naše predloge, nato pa smuknite v kopalke in se prepustite uživanju!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kranj