Qlandia
Okrašeno s poletnimi spomini

Bi radi, da tisti ležerni občutek z dopusta traja vsaj še nekaj časa, če ne kar celo leto? Potrebujete le nekaj spominkov in nekaj poletnih dodatkov.

Drobni spominki za trajne spomine

Na dopustu ali izletu si naredite manjšo zalogo zanimivih in uporabnih stvari:

 • Različne školjke
 • Pesek s plaže
 • Večji kamenčki zanimivih oblik
 • Šopek sivke
 • Kos strgane ribiške mreže
 • Naplavljena lesena rogovila
 • Simpatičen prtiček za kavno skodelico
 • Počitniške fotografije
 • … 

Dekoracija doma

Uporabite malce domišljije in kreativnosti in iz spominkov izdelajte uporabne in dekorativne predmete npr. školjke nalepite na okvir za fotografijo, leseno rogovilo spremenite v zanimiv stenski obešalnik, na kamenčke z akrilnimi barvami in čopičem napišite lepe misli in jih uporabite kot obtežilnik papirja ali jih kot okras razporedite po stanovanju.

Sveže iz trgovine

Poletje pa lahko v dom spustite tudi z novimi dodatki:

 • Prepleskajte eno steno v stanovanju z azurno modro barvo.
 • Dekorativne blazine preoblecite v bele ali mornarske preobleke.
 • Prižgite svečo z vonjem po citrusih ali drugi poletni vonjavi.
 • Stekleno dozo za sladkor napolnite s kamenčki in školjkami.

Ideje za ustvarjanje

Kos stare ribiške mreže obesite na steno in ustvarite unikatno stensko dekoracijo. Lahko pa jo napnete čez pano ali okvir in uporabite za zatikanje opomnikov, obvestil in fotografij.

Lesena rogovila ni le zanimiv stenski okras, ampak je tudi uporabna – kot obešalnik za obleke, pozimi za novoletne okraske, poleti pa za školjke in druge sezonske ali praznične elemente.

Papirnate spominke kot so počitniške fotografije, simpatičen prtiček za kavno skodelico, razglednica, račun lokala, kjer sta pila najboljši koktajl ipd. nalepite v poseben zvezek, dodajte opise, komentarje in risbice ter ustvarite svoj »scrapbook« oz. spominsko knjigo.

Uporabite malo domišljije in kreativnosti in iz spominkov izdelajte uporabne in dekorativne predmete.

Školjke različnih barv in oblik najprej temeljito očistite z vodo in zobno ščetko. Razporedite jih po dekorativnem pladnju ali jih zložite v zanimivo skodelico. Školjke lahko nalepite tudi na okvir za fotografije ali pa iz njih izdelate viseči mobile.

Pesek ali mivko, ki ste jo pretihotapili iz vaše najljubše plaže, stresite v prozorno steklenico in vanjo zataknite posušeno sivko ali drugo mediteransko »cvetje«. Če iz vsakega dopusta prinesete pesek, ga v steklenico nasujte po plasteh. Tako bodo barvni odtenki in strukture dobro vidni in nastal bo zanimiv vzorec.

Na kamenčke skupaj lahko z otroki narišite sličice in poletne simbole ali pa nanje napišite motivacijske misli. Potrebujete le čopič in akrilne barve. Kamenčke položite med knjige, na nočno omarico ali kopalniško poličko ali pa jih stresite v skledico. Vsak dan naključno izvlecite enega in dovolite, da vam polepša dan.

Šopek sivke bo odganjal komarje in v vaš dom prinesel vonj po Mediteranu. Sveža ali posušena v vazi na nočni omarici vam bo že zjutraj narisala nasmeh na obraz in vas ponesla v daljne kraje. Cvetove sivke pomešajte z grobo mleto soljo in jo dajte v kopalnico – za kopel, piling, aromo ali zgolj kot dekoracijo.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #zdravje
Ostani doma: kaj pa zdaj?

Preberite naše preverjene nasvete, kako prilagoditi svoj dan, ostati družabni in predvsem zdravi.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj