Qlandia
Povratek čarovniške evforije

Po devetih letih premora smo končno dočakali nove dogodivščine iz znamenite čarovniške šole Bradavičarka. 

V začetku tedna se je med knjižne police svetovnih knjigarn zavihtela množica čarovniških navdušencev. Razlog? Po dolgem premoru je na rojstni dan najbolj znanega knjižnega čarovnika Harry Potterja luč dneva ugledala nova, osma knjiga čarovniške sage avtorice J. K. Rowling. 

Ker vam ne želimo pokvariti užitka ob branju knjige, vam v tej točki ne bomo razkrili njene vsebine. Povemo lahko le, da se zgodba odvija 19 let po zaključku predhodne knjige in v njej ponovno srečamo vsem dobro poznano čarovniško druščino. V kakšnih vlogah se znajdejo sedaj že odrasli čarovniki ter dogodivščine, v katere se zapletejo, pa boste odkrili le, če boste v roke vzeli knjigo Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter in zakleti otrok) ter se za nekaj uric preko perona 9 ¾ tudi sami zatopili v magični svet urokov in spletk.

Za lažje čakanje na vaše srečanje z gospodom Potterjem, ali preprosto zato, da boste ob naslednjem druženju kos tudi najbolj zagrizenemu Harry Potter navdušencu, smo za vas pripravili nekaj bolj in manj znanih dejstev o celotni Harry Potter sagi.

  • Harry Potter in avtorica J. K. Rowling si delita rojstni dan. Oba pihata svečke 31. julija.
  • Prva knjiga o Harry Potterju je izšla leta 1998. To leto pa je obenem tudi čas, ko poteka končna bitka na Bradavičarki v zadnji knjigi serije. 
  • Avtorica J. K. Rowling je v enem od intervjujev dejala, da je ime za Harryjevo sovo Hedwig našla v starodavni knjigi o angelih. Hedwig naj bi torej tudi v imenu simbolično predstavljala belega angela glavnega junaka.
  • Ime ravnatelja Bradavičarke, Dumbledore, je obenem tudi staro angleško poimenovanje za čmrlja. Avtorica je lik poimenovala tako, ker si ga je že v začetku predstavljala, kot modrega starca, ki si nenehno nekaj momlja.

  • Če bi običajni smrtniki (bunkeljni) slučajno zašli na območje Bradavičarke, ne bi videli dejanske čarovniške šole. Pred njimi bi stala le razpadajoča trdnjava z napisom »Prepovedan vstop: nevarno!«
  • Avtorica J. K. Rowling je priznala, da bi se v realnem svetu kot par veliko bolje ujela Hermiona in Harry. Osebnostno sta namreč veliko bolj kompatibilna kot Hermiona in Ron. Zato tudi obžaluje, da se je v sagi razvila ljubezenska zgodba med njima.
  • Serija knjig o Harry Potterju je tako zelo prepoznavna, da vsakih 30 sekund nekdo na svetu začne s prebiranjem knjig od začetka.

Čarovniško in ostale knjižne evforije poiščite v Qlandii
Čudovita Slovenija

Čudovita Slovenija

Knjiga o najlepši državi na tem planetu.
Enciklopedija Živali Slovenije

Enciklopedija Živali Slovenije

Spoznajte več kot 800 živali Slovenije - nova dejstva in več kot 400 vrhunskih fotografij.
Kriminalni roman Sviloprejka

Kriminalni roman Sviloprejka

Druga knjiga detektivske serije slavne J. K. Rowling.
Pravljice in pesmi Drevo pravljic

Pravljice in pesmi Drevo pravljic

Več kot 370 strani bogatega izbora nepozabnih pravljic in pesmic z ilustracijami Marlenke Stupica.
Priročnik Zeleno in varčno

Priročnik Zeleno in varčno

Popolna zbirka nasvetov za čist dom, denarni prihranek in čistejše okolje.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #zabava
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
#otroci #zabava
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.
#zabava
Vroči duo BQL s svežim spotom in poletnim #BQLTOUR
10. julija lahko Roku in Aneju prisluhnete na QL poletnem žuru v Qlandii Kamnik
#zabava
6pack Čukur polaga rime… in ploščice!
Praznovanje 9. rojstnega dne Qlandi Kranj je bilo polno smeha. Predvsem na račun gradbenih del.
#zabava
QLarin 1. rojstni dan
QLara je v mesecu septembru praznovala svoj 1. rojstni dan. Svečke je upihnila v vseh nakupovalnih centrih Qlandia, praznovati pa so ji skupaj z otroki pomagali tudi Damjana Golavšek, čarovnik Grega, akrobata Filip in Blaž in otroški muzikal ''Mojčin svet''.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kranj