Qlandia
QL šolska torba

Velike, male, pisane in na koleščkih. Šolske torbe lahko najdemo v vseh barvah in oblikah. Kakšna pa je najprimernejša za vašega otroka.

Šolska torba je najpomembnejši šolski pripomoček, saj shranjuje vse otrokove stvari, hkrati pa bo z hodila v šolo kar nekaj let. Zato je pomembno, da je kupovanje šolske torbe zabavno in učinkovito, pri nakupu pa upoštevamo naslednje nasvete. 

Na kaj moramo biti pozorni?

 • Torba mora imeti široke, mehke in podložene naramnice
 • Ne kupujte prevelike torbe
 • Teža mora biti v torbi pravilno razporejena
 • Torba se mora prilegati hrbtenici
 • Ne sme segati pod pas
 • Torba naj bo vodoodporna

V prvi triadi naj bo šolska torba enostavna in manjša, saj otroci še ne nosijo velike teže. Z odraščanjem pa morajo otroci nositi vedno več pripomočkov, zato je priporočljiva torba na koleščkih z veliko predeli. S tem lahko otrok enostavno prevaža vse knjige in nima zdravstvenih težav. 

QL namig: teža torbe ne sme presegati 10% otrokove teže.

V nakup se odpravite skupaj z otrokom in poskusite narediti kompromis med njegovimi željami in pravilno oblikovano torbo. Zaželeno je, da je torba barvna in zanimivim potiskom, saj jo bodo otroci raje nosili in jo s ponosom pokazali prijateljem.  

Kaj ne sme manjkati v šolski torbi?

 • Puščica
 • Copati
 • Knjige
 • Steklenička za vodo
 • Zvezki
 • Malica
 • Športna oprema

Iskanje šolske torbe bo sedaj lahka in zabavna naloga. Za iskanje si vzemite čas in preglejte vso ponudbo. Zagotovo boste med vso izbiro našli pravo. 
Torbe in ostale šolske potrebščine poiščite v Qlandii
Nahrbtnik Rucksack

Nahrbtnik Rucksack

Talking Tom vrečka za copate

Talking Tom vrečka za copate

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #zabava
QL tradicija: velikonočne igre s pirhi

Velikonočne praznike si lahko popestrimo tudi z domačim tekmovanjem. Ste že slišali za ciljanje in trkljanje pirhov? Priljubljeni igri s pisanimi jajci so del bogate slovenske tradicije ob veliki noči. Preberite, kako jih igramo in kakšna so pravila.

#otroci
Čas je za družinsko branje!
Prihaja april, mesec knjige. Si boste kot družina vzeli čas za branje in pripovedovanje vaših najljubših knjižnih zgodb?
#otroci #zabava
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
#otroci #zabava
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.
#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj