Qlandia
QL dom in otroška soba

Otroci so zopet zakorakali v šolo in kmalu se doma slišalo: mami, mi pomagaš prosim!? 

Otroške sobe so zatočišče in igralni prostor otrok. Zato moramo pri opremljanju sobo ves čas razmišljati o različnih namenih in aktivnostih v sobi, hkrati pa poskusiti uskladiti otrokove želje z funkcionalnostjo. Pohištvo naj raste skupaj z otrokom in je hitro spremenljivo, da se prilagaja otrokovim potrebam. 

1. Razporedite aktivnosti

Ker bo otroška soba uporabljena za več aktivnosti otroka, mora imeti več kotičkov. Otrok naj ima delovno okolje, kjer bo veliko predalov in škatel za urejenost prostora. V bralnem kotičku naj ima otrok knjige v dosegu roke, v igralnem kotičku pa naj bo veliko barv za spodbujanje domišljije.

2. Pohištvo naj bo prilagodljivo

Pohištvo za otroško sobo naj se prilagaja otroku v času odraščanja. Spremenite mizo v predalnik, kupite posteljo, ki se poveča… S tem boste prihranili na času in denarju. Vedno pa pazite, da bo ostalo nekaj prostora za igro.

3. Otrok naj sodeluje

Ker gre za njegovo sobo, naj bo otrok vključen, kolikor je mogoče, seveda odvisno od starosti. Večje kose izberite vi, medtem ko naj majhne detajle in nalepke izbere sam ter jih tudi sam postavi. S tem bo dobil občutek vključenosti in odločanja o svoji sobi.

4. Izberite temo za sobo

Pri izbiri tematike moramo upoštevati želje otroka, hkrati pa razmišljati za daljše obdobje. Seveda moramo pri tem imeti v mislih tudi spol otroka, a ker se njihov okus hitro spreminja, razmišljajte o bolj nevtralnih temah. Skladno s tematiko uporabite tudi manjše detajle v sobi, kot barve sten, stenske nalepke ali preproga.

Najpomembnejši del otroške sobe je njegovo delovno okolje z mizo.  Kotiček naj bo udoben z veliko prostora za vse otrokove stvari. Najpomembnejše je, da je prostor stran od hrupa in vedno pospravljen. Miza naj bo dobro osvetljena in prilagojena višini otroka. 
Vse za otroško sobo in opremljanje svojega doma poiščite v Qlandii
Nagajivi ljubljenček Caca Max

Nagajivi ljubljenček Caca Max

Plišasti kuža, ki hodi, laja in se hrani s priloženimi kostmi. Ima poseben povodec, preko katerega se ga upravlja.
Tabla za štetje rezultatov

Tabla za štetje rezultatov

Tabla za štetje rezultatov.
Lopar za lovljenje v vodi

Lopar za lovljenje v vodi

Lopar z mrežo, za lovljenje ribic.
Kriket komplet

Kriket komplet

Dve palici, žogica in ovire za igranje kriketa.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

#dom
Očistite pralni stroj v 3 enostavnih korakih

Se vam zdi, da perilo, ki ga vzamete iz pralnega stroja, ni več tako čisto in dišeče, kot je bilo včasih? Ne krivite slabega pralnega praška, saj se razlog najpogosteje skriva drugje – v umazanih težje dostopnih skritih kotičkih naprave. Preverite, kako ga enostavno tudi sami očistite.

#dom
Domači pasji priboljški
Tako kot mi so tudi naši pasji prijatelji veseli priboljškov – kot nagrade ali zgolj kot dodaten vir vitaminov in hranilnih snovi, ki jim jih v redni prehrani mogoče primanjkuje. 
#dom
Presenetite svoje najdražje -izberite unikatno, ročno izdelano darilo

Bliža se božični čas, ko je v zraku vonji po snegu, cimetu, smrečju, kuhanem vinu..... in čas, ko je v mojem ateljeju na Koroški cesti v Kranju največ dela, saj že več kot 20 let pridno in skrbno pripravljam darila za Miklavža in Božička.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kranj