Qlandia
Kot riba v vodi
Ko otrok zna plavati, so vodni užitki veliko bolj zabavni in predvsem varni.
Se že veselite letošnjega prvega skoka v vodo? Plavanje je vsekakor priljubljena poletna aktivnost, saj gibanje združuje s prijetno osvežitvijo. Ima pa tudi mnogo pozitivnih vplivov na razvoj, zato je priporočljivo, da se z njim spoznamo že zgodaj v otroštvu.

Pogosta praksa je, da starši sami učijo svoje otroke plavati. Kar pa je včasih precej naporno. Veliko lažje in za otroka bolj zanimivo je, če se s plavanjem seznani na organiziranih tečajih plavanja. Tam se v prijetni družbi ostalih otrok pobližje spozna s posebnostmi vode, začne usvajati gibanje v njej, se uči različnih tehnik plavanja, pridobiva moč in vzdržljivost ter morebiti plavanje celo toliko vzljubi, da začne v tej športni disciplini tudi tekmovati.
Znanje plavanja bo otroku koristilo tudi kasneje v življenju, saj je osnova vsakega športa, ki se dogaja na vodi ali ob njej.

Zakaj plavanje?

  • aktivira vse mišične skupine
  • ne obremenjuje kosti in sklepov
  • pokuri odvečno energijo
  • učenje plavanja v skupini tudi izboljša socialne veščine in pomaga vzpostaviti aktiven življenjski slog

Boljše znanje za varno plavanje

Učenje plavanja je zelo pomembno tudi iz vidika varnosti. Obstaja veliko situacij, ko otrok pride v stik z vodo. To lahko predstavlja nevarnost, če se otrok ne nauči plavati in ukrepati v različnih vodnih situacijah. Medtem, ko ga boste sami morda naučili osnov plavanja, bo na tečaju plavanja usvojil širše in bolj celostno znanje. Poleg tega bo izboljšal svojo vzdržljivost, da bo lahko plavali dlje časa, naučil se bo plavati pod vodo, izvajati  tako imenovano vajo za varnost in spoznal različne vodne igre.

Skočite z nami v bazen!

Če bi radi, da se vaš otrok nauči plavati v prijetni družbi pod strokovnim nadzorom, ga prijavite na enega izmed naših tečajev, ki potekajo skozi vse leto. Organiziramo tečaje za otroke od 3. leta dalje, kot tudi rekreacijske tečaje za mladostnike in odrasle v različnih terminih, ki jih obiskujete po svojih željah. 
 
Plavalni tečaji potekajo v skupinah, kamor so otroci razvrščeni na podlagi starosti in predvsem po znanju plavanja oziroma prilagojenosti na vodo. 
Več informacij dobite na spletni strani www.plavalniklub-kamnik.si ali prek telefona na 051 328 208.  

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#šport
Preveri svoje znanje: varno na kolo

Poskrbite za varno kolesarjenje in brezskrbno uživajte na dveh kolesih.

#šport
Zakaj bi morali narediti vsak dan 10.000 korakov?
V tako lepih dneh, ki krasijo pomlad, nas še posebej zamika, da se naužijemo prijetno toplih sončnih žarkov. Izkoristimo to priložnost za novo navado; vsak dan naredimo 10.000 korakov. 
#šport
Kotalke so ponovno QL!
Še nedavno so bile »oldskul«, čez noč so pa postale QL!
#šport
Spimpajte svoje kolo
V vaši omari že lepo sijejo poletni modni kosi, vaše kolo pa še kar sameva v nekem kotu, zaprašeno in odtujeno? Potem je ravno pravi čas, da mu vdahnete malce življenja in ga popeljete na sprehod po mestu.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kranj