Qlandia
Prijetna svežina za vroče dni
Prijetna svežina za vroče dni

Minili so časi, ko so nam vroči poletni dnevi kratili spanec in otežili vsako, še tako enostavno, opravilo. V največji sopari sedaj preprosto pritisnemo tipko »on« in si privoščimo prijetno ohladitev stanovanja in avtomobila s klimatsko napravo. Preberite si nekaj nasvetov, kako doseči kar najboljši učinek vaše naprave.

Le 3 do 4 °C manj kot zunaj

Pri nastavljanju termostata klimatske naprave ne pretiravajte in določite temperaturo, ki je za 3 do 4 °C (največ 8 °C) nižja od zunanje temperature. Večja razlika lahko namreč povzroči prehlad in druge težave (nabrekla nosna sluznica, glavobol, napetost, …) povezane s preobremenjenostjo organizma. Tudi, če bo le nekaj stopinj razlike, boste prijetno osvežitev zagotovo občutili, saj bo klimatska naprava iz prostora odstranila še odvečno vlago.

Vzdrževanje na prvem mestu

Še posebej, če klimatsko napravo uporabimo po daljšem obdobju, jo moramo temeljito očistiti in zamenjati filtre. Zrak iz klimatske naprave, ki ni redno vzdrževana, je pogosto slab in včasih neprijetnega vonja. Na vlažnih, umazanih in temnih mestih klimatske naprave se namreč kmalu začnejo razmnoževati bakterije, plesni in glivice, ki povzročajo slabo počutje in včasih celo zdravstvene težave.

Vse je v pravilni tehniki

Popolnoma razgret prostor (ali avtomobil) ne moremo v trenutku ohladiti, tudi če nastavimo termostat klimatske naprave na minimum. Zato najprej odprite vsa okna in na hitro prezračite. Nato pa okna zaprite in klimatsko napravo nastavite na zmerno delovanje. Tok hladnega zraka mora krožiti po prostoru in ne sme biti usmerjen neposredno v vas. Lopute klimatske naprave zato usmerite v del prostora, kjer se običajno ne zadržujete.

Poiščite poletno osvežitev v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #zdravje
Ostani doma: kaj pa zdaj?

Preberite naše preverjene nasvete, kako prilagoditi svoj dan, ostati družabni in predvsem zdravi.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj