Qlandia
Preženite dolgčas v avtu!
Preženite dolgčas v avtu!

Se tudi vaši mali škratje hitro naveličajo vožnje v avtu? Daljša pot na počitnice je z malčki lahko prava nadloga. Hitro se utrudijo vožnje in kmalu postanejo neučakani, kdaj bodo končno prispeli na morje. Ko opazite, da se v otroškem sedežu pojavi nemir, poskusite z eno od spodnjih zabavnih igric in dolgo vožnjo izkoristite za prijetno družinsko zabavo.

Počitniška tombola

Na list papirja zapišite seznam stvari, ki jih boste videli na poti. To so lahko hitro opazne stvari (prometni znak STOP, rdeč avto, morje …) ali take, ki zahtevajo malo bolj detektivsko oko (2 otroka v avtu, tablica s 3 enakimi številkami, kolona 3 tovornjakov, …). Preberite vsem prisotnim seznam in naj se tombola prične! Kdor prvi opazi kaj iz seznama, to na glas pove in s tem dobi točko. Ko skupaj odkrijete vse naštete stvari je igra zaključena. Zmagovalec z največ točkami pa dobi ob koncu poti presenečenje – dodatno kepico sladoleda!

Ugani kdo

Se spomnite te igre? Izvedete jo lahko tudi v avtu brez dodatnih pripomočkov. Nekdo začne in si zamisli osebo, ki jo vsi poznate. Ostali postavljajo vprašanja, na katera lahko odgovarjate samo z »da« ali »ne«.  Tisti, ki ugotovi za koga gre, si zamisli naslednjo osebo.

Zapojte skupaj

Petje sproža dobro voljo in zaposli še tako neučakanega malčka. Zapojete lahko vaše najljubše pesmi ali se pridružite izvajalcem na radiu. Ste že slišali za igro vojaški zborček? Vsakdo v avtu si zamisli verz in ga odpoje, nato pa vsi skupaj v zborčku ponovite. Vlogo 'poveljnika' si v krogu izmenjujte, tako da si vsakič drugi izmisli nov verz, ki ga nato vsi ponovite.

 QL nasveti za na pot: 

  1. Na pot se odpravite ponoči. Ne samo, da se boste izognili gneči in vročini, tako bodo otroci del poti tudi prespali.
  2. Pripravite zabavni kovček. Skupaj z otroci pripravite kovček z najljubšo igračo, zvezkom, barvicami, zabavno revijo … Tako se bodo na poti tudi sami nekoliko zamotili.
  3. Postanek za »razdivjanje«. Na poti se večkrat ustavite na postajališčih, kjer so na voljo tudi otroška igrala. Pot bo takoj postala krajša.
  4. Pripravite prigrizke. Tudi z grizljanjem malih dobrot jih boste zamotili. Seveda se lahko odločite tudi za zdrave prigrizke, kot so korenček ali suho sadje.
Poiščite izdelke za preganjanje dolgčasa v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #zabava
QL tradicija: velikonočne igre s pirhi

Velikonočne praznike si lahko popestrimo tudi z domačim tekmovanjem. Ste že slišali za ciljanje in trkljanje pirhov? Priljubljeni igri s pisanimi jajci so del bogate slovenske tradicije ob veliki noči. Preberite, kako jih igramo in kakšna so pravila.

#otroci
Čas je za družinsko branje!
Prihaja april, mesec knjige. Si boste kot družina vzeli čas za branje in pripovedovanje vaših najljubših knjižnih zgodb?
#otroci #zabava
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
#otroci #zabava
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.
#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj