Qlandia
Preženite dolgčas v avtu!
Preženite dolgčas v avtu!

Se tudi vaši mali škratje hitro naveličajo vožnje v avtu? Daljša pot na počitnice je z malčki lahko prava nadloga. Hitro se utrudijo vožnje in kmalu postanejo neučakani, kdaj bodo končno prispeli na morje. Ko opazite, da se v otroškem sedežu pojavi nemir, poskusite z eno od spodnjih zabavnih igric in dolgo vožnjo izkoristite za prijetno družinsko zabavo.

Počitniška tombola

Na list papirja zapišite seznam stvari, ki jih boste videli na poti. To so lahko hitro opazne stvari (prometni znak STOP, rdeč avto, morje …) ali take, ki zahtevajo malo bolj detektivsko oko (2 otroka v avtu, tablica s 3 enakimi številkami, kolona 3 tovornjakov, …). Preberite vsem prisotnim seznam in naj se tombola prične! Kdor prvi opazi kaj iz seznama, to na glas pove in s tem dobi točko. Ko skupaj odkrijete vse naštete stvari je igra zaključena. Zmagovalec z največ točkami pa dobi ob koncu poti presenečenje – dodatno kepico sladoleda!

Ugani kdo

Se spomnite te igre? Izvedete jo lahko tudi v avtu brez dodatnih pripomočkov. Nekdo začne in si zamisli osebo, ki jo vsi poznate. Ostali postavljajo vprašanja, na katera lahko odgovarjate samo z »da« ali »ne«.  Tisti, ki ugotovi za koga gre, si zamisli naslednjo osebo.

Zapojte skupaj

Petje sproža dobro voljo in zaposli še tako neučakanega malčka. Zapojete lahko vaše najljubše pesmi ali se pridružite izvajalcem na radiu. Ste že slišali za igro vojaški zborček? Vsakdo v avtu si zamisli verz in ga odpoje, nato pa vsi skupaj v zborčku ponovite. Vlogo 'poveljnika' si v krogu izmenjujte, tako da si vsakič drugi izmisli nov verz, ki ga nato vsi ponovite.

 QL nasveti za na pot: 

  1. Na pot se odpravite ponoči. Ne samo, da se boste izognili gneči in vročini, tako bodo otroci del poti tudi prespali.
  2. Pripravite zabavni kovček. Skupaj z otroci pripravite kovček z najljubšo igračo, zvezkom, barvicami, zabavno revijo … Tako se bodo na poti tudi sami nekoliko zamotili.
  3. Postanek za »razdivjanje«. Na poti se večkrat ustavite na postajališčih, kjer so na voljo tudi otroška igrala. Pot bo takoj postala krajša.
  4. Pripravite prigrizke. Tudi z grizljanjem malih dobrot jih boste zamotili. Seveda se lahko odločite tudi za zdrave prigrizke, kot so korenček ali suho sadje.
Poiščite izdelke za preganjanje dolgčasa v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci
Zabavno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Še preden slišite besede »mami, dolgčas mi je« pripravite vodne pištolice z barvo in združite dve najlepši poletni dejavnosti: brezskrbno ustvarjanje in uživanje na prostem.

#otroci
Qlarino počitniško ustvarjanje: PISANI AKVARIJ
Šole je konec in v mislih nam brenči samo še ena misel … gremo na morje! Kanček morskega vzdušja lahko skupaj z vašimi malimi umetniki pričarate tudi doma.
#otroci
Udobno gnezdece za vašega piščančka

Mamice boste navdušene nad novimi zložljivimi otroškimi stolčki Nest. Sedaj jih lahko v najbolj ključnih trenutkih uporabljate tudi v Qlandii!

#otroci
Snežne vragolije
Ni prave zime brez belih pobočij, ki jih obarva sveže zapadli sneg. Za ideje, kaj početi z mulci na snegu pobrskajte po našem naboru QL snežnih aktivnosti, ki so primerne za male (in velike) otroke. 
#otroci
Zaposlite malčka s senzorično tablo!
Z veliko domišljije, malce spretnosti in predvsem izvirnim naborom najrazličnejših predmetov sestavite tablo, preko katere se bo vaš malček učil in z uporabo različnih čutil spoznaval svet. Zabava zagotovljena!
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL in ustvarjalne vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Zadel te je QL val svežine!
Sodeluj v nagradni igri in osvoji QL nagrade.
povratna letalska karta[br] do Španije (za 2 osebi*)
1x
povratna letalska karta
do Španije (za 2 osebi*)
osvežitev garderobe v [br]vrednosti 20 € (e-Darilna kartica Qlandia)
5x
osvežitev garderobe v
vrednosti 20 € (e-Darilna kartica Qlandia)
majica[br]Qlandia
30x
majica
Qlandia
Izpolni spodnji obrazec in sodeluj v nagradni igri.
 
Na oddan e-mail naslov želim biti obveščen o novih nagradnih igrah Qlandia. 
Želiš več možnosti za QL nagrado?
Pošlji val svežine še svojim prijateljem.
(ta korak ni obvezen za sodelovanje v nagradni igri)
Vsak, ki bo tvoj val sprejel, bo sodeloval v nagradni igri,
obenem pa bo tudi tebi dal dodatno možnost za nagrado.
*Na vpisane e-mail naslove prijateljev bomo poslali vabilo v tvojem imenu. E-mail naslovi prijateljev se nikamor ne shranijo.
Kranj