Qlandia
Snežne vragolije
Snežne vragolije
Ni prave zime brez belih pobočij, ki jih obarva sveže zapadli sneg. Za ideje, kaj početi z mulci na snegu pobrskajte po našem naboru QL snežnih aktivnosti, ki so primerne za male (in velike) otroke. 

Igre na snegu

 1. Namesto klasičnega snežaka, izdelajte snežene živali! Za začetek poskusite z enostavno gosenico.
 2. Narišite snežene grafite: prazne plastenke z razpršilnikom napolnite z navadno vodo in ji dodajte prehransko barvilo. Naj se ustvarjanje začne!
 3. Tekmovanje v metanju sneženih kep: z obarvano vodo narišite različno velike kroge, določite startno črto iz katere boste metali in poskusite zadeti vse kroge.
 4. Dirka z napihljivimi obroči. Kdo pravi, da so napihljivi obroči samo za v vodo?
 5. Okrasimo snežaka z zavezanimi očmi. Otrokom razdelite gumbe, oglje, čokoladne piškote ali tisto, s čimer ponavadi naredite snežaku oči, usta in gumbke. Enemu za drugim zavežite oči in naj poskusijo dokončati snežaka.

QL gibalne vaje

 1. Vsi na tla in delajte angelčke v snegu!
 2. Naredite snežni poligon iz hulahop obročev, smučarskih palic, žog, kanglic, klopce in podobnih rekvizitov.
 3. Tekmovanje s sankami po ravnini: razdelite se v pare – en član ekipe sedi na saneh, drugi pa ga vleče. Kdo bo prvi na cilju?
 4. Za snežni twister najprej vodo v plastenkah obarvajte z barvo za živila, nato pa z njo v sneg narišite barvne kroge. Počakajte, da se barva posuši/strdi in začnite!
 5. Skupaj naredite gigantsko sneženo kroglo, nato pa poskusite vsi naenkrat splezati nanjo.
 6. Ste za plesno tekmovanje? Skibucke na nge in hop v najglobji sneg!

Prvi koraki na smučeh

 • Oprema mora biti ravno prav velika ter udobna – za nasvet povprašajte strokovnjake v prodajalnah s športno opremo.
 • Prvi koraki naj bodo brez smuči. Otrok naj hodi naokoli v smučarskih čevljih.
 • Ne izpustite ogrevalnih vaj!
 • 3 osnovne vaje, ki naj jih otrok najprej osvoji na smučeh: drsenje naravnost, klinasti položaj, plužni položaj z zaustavljanjem.
 • S pomočjo različnih pripomočkov kot so obroči, baloni in palice bo učenje bolj zabavno.
 • Čim prej naučite otroka uporabljati vlečnico in jim razložite postopek in pravila pri uporabi sedežnice.
 • Če imate možnost, vključite otroka v smučarski tečaj. Zaradi druženja z drugimi otroki bo učenje bolj zabavno, usposobljeni strokovnjaki pa bodo vašega otroka naučili pravilne tehnike.

QL nasvet

da se snežne dogodivščine ne bodo sprevrgle v polomijo, obleci topla oblačila in nepremočljive rokavice ter s sabo vzemi obvezne pripomočke: korenček, oglje in star lonec za snežaka, sanke in termovko s čajem ali vročim kakavom. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #zabava
QL tradicija: velikonočne igre s pirhi

Velikonočne praznike si lahko popestrimo tudi z domačim tekmovanjem. Ste že slišali za ciljanje in trkljanje pirhov? Priljubljeni igri s pisanimi jajci so del bogate slovenske tradicije ob veliki noči. Preberite, kako jih igramo in kakšna so pravila.

#otroci
Čas je za družinsko branje!
Prihaja april, mesec knjige. Si boste kot družina vzeli čas za branje in pripovedovanje vaših najljubših knjižnih zgodb?
#otroci #zabava
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
#otroci #zabava
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.
#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj