Qlandia
Letos pa res začnem!
Ohranite motivacijo zaobljub tudi po prvem tednu januarja.
V pregrešnem decembru nas je bilo zagotovo veliko takih, ki smo si zadali zaobljubo, da se po novem letu pa res spravimo v red. Začeli bomo z redno vadbo, odpovedali se bomo sladkanju in drugim razvadam, omejili bomo odvečno zapravljanje … No, januar je tu. Se boste svojih zaobljub držali? Zbrali smo nekaj nasvetov, s katerimi bo izpolnjevanje zaobljub precej lažje.
 Začnite novo navado z novo opremo.  
Vadba bo zagotovo prijetnejša v opremi, ki vam je všeč in lahka hrana okusnejša, če jo boste pripravili v novi posodi.
 Postavite si realne cilje.  
Začnite postopoma – če do sedaj niste nikoli telovadili, se v začetku potrudite migati enkrat do dvakrat na teden, šele sčasoma povečajte število treningov. Cilje si zapišite v rokovnik ali digitalni planer. Nastavite si tudi opomnike, ki vas bodo motivirali k uresničitvi cilja.
 Naj bo pestro.
Tako se zagotovo ne boste naveličali. Če ste se odločili zdravo jesti, to še ne pomeni, da morate vsak dan za kosilo jesti zeleno solato ali piščanca in brokoli. Prav tako več gibanja ne pomeni zgolj tek ali dvigovanje uteži.
 Sestavite si urnik.
Tako boste novo navado najlažje umestili v svojo dnevno rutino. Načrtujte si čas za nakupovanje, gibanje, druženje in redne obroke. Kmalu boste opazili, da imate dovolj časa za vse!
 Izzivajte prijatelje.
V svojih zaobljubah zagotovo niste sami. Poiščite prijatelja, ki si želi podobnih sprememb kot vi in si postavita izziv kaj bosta do kdaj dosegla. Tekmovalnost in želja po zmagi lahko odlično vplivata na motivacijo in usvajanje novih navad.
 Spremljajte svoj napredek.
Motivacija bo zagotovo večja, ko boste ugotovili, da nove navade pozitivno vplivajo na vaše življenje. Redno beležite svoje dosežke – bodisi izgubljene kilograme, pretečene kilometre, prihranke ali druge dosežene cilje.

 Občasno se pregrešite.
Če boste prestrogi do sebe, vas bo misel na prenehanje kmalu spravljala v skušnjavo. Nič ne bo narobe, če si boste kdaj pa kdaj privoščili kepico sladoleda, kavico ali dan pod odejo na kavču. Trik je v zmernosti – pregreha nikakor ne sme postati navada.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj