Qlandia
QL modni tedni s QL darili in nagradami
Oglejte si reportažo QL modnega dogajanja v Qlandii Ptuj. 

Foto kotiček in delavnice

V prvih treh dneh modnega dogajanja je QL fotokotiček v objektiv ujel več kot 50 QL fotk obiskovalcev vseh generacij. Na ogled so se postavili navihani otroci, dame in gospodje v sproščenih osebnih stylingih, mladenič s kravato in suknjičem, trije nadobudni športniki z izvirnim rekvizitom - sladoledom in tudi petčlanska družinica, z enim otrokom, enim članom v vozičku, drugim pa še v trebuščku. Prav vsi so potrdili, da je z malo dobre volje in upoštevanjem kakšnega QL nasveta za boljšo fotografijo, lahko fotogeničen prav vsak. Ob vsem QL dogajanju je neizmerno uživala Sara, nasmejani model, ki je QL obiskovalce spodbujala. Med najbolj simpatičnimi fotografijami smo za nastop na sklepni reviji izbrali 5 QL modelov. 

Četrti dan je v modnih ustvarjalnih in plesnih delavnicah aktivno sodelovalo več kot 25 otrok, skupaj s Qlaro, ki je bila tokrat še posebej energična. V obeh nadstropjih nakupovalnega centra je preverjala, kaj so otroci ustvarili in želela sodelovati pri vsaki delavnici. Otroke je naučilaQL ples, starši pa so dogajanje dokumentirali s fotografijami in videoposnetki. Veselemu plesnemu rajanju so se pridružili še QL ustvarjalci: plesalka in model Azra, ki je otrokom pokazala zanimive plesne in manekenske poze, Jure, ki je z otroci ustvarjal klobučke, kravate in druge modne dodatke ter Katja in Špela, ki sta otroke s poslikavo obraza spremenili v metuljčke, sončke in pomladne cvetlice. Medtem, ko so se otroci zabavali, je umetnica ličenja, Kaja Elsner, v lepotnem kotičku z dnevnim make up-om osrečila 5 mamic, nekaj drugim damam pa svetovala, kako lepo poudariti obrvi, povečati ustnice in skriti nepravilnosti na obrazu.

Prijetno utrujeni od QL dogajanja smo si obiskovalci in ekipa odpočili na barvitih in udobnih počivalnikih Linadesign in preizkusili povsem nove stole, pravzaprav žoge za bolj pravilno in neobremenjeno sedenje.

QL modeli

Najbolj simpatični obiskovalci fotokotička so postali QL modeli in se s fotografij na FB strani Qlandia preselili na pravo modno stezo. In ker modeli nanjo nikoli ne stopijo brez priprav, so izbranci bili deležni vseh - ličenje, urejanje pričeske, pomerjanje oblačil in modnih dodatkov, vaja hoje in poziranja na modni stezi. V družbi modnih strokovnjakov Vulcano models, so se QL modeli ob resnih pripravah tudi zelo zabavali.

Adrijana Romih, mladostna mamica, je na modni reviji nastopila prvič, skupaj s hčerkicama, Brino in Lucijo, starima 9 in 5 let. »Za nas je to nepozabna in prelepa izkušnja,« so povedale. Najstnika Barbara in Davorin sta svojo srečo ob nastopu na modni stezi pokazala s širokim nasmehom. Barbara, ki si želi postati model je bila navdušena nad pričesko in make-upom profesionalne vizažistke. Na sami modni reviji smo v pogovoru z voditeljem Davidom ugotovili, da sta Barbara in Davorin par in zato sta bila še posebej vesela, da sta bila med izbranimi in sta lahko skupaj nastopila.   

Modne revije in nastopajoči

Pestro celotedensko QL modno dogajanje se je zaključilo s petkovo sklepno modno revijo. Ta je z bogatim modnim in spremljajočim programom navdušila obiskovalce in sodelujoče.

Ob razkritju modne zgodbe za pomlad in poletje 2018 je na odru vrvelo od mladostne energije, kakovostnih sodobnih modnih oblačil za vse generacije, cvetličnih vzorcev, živih barv, top pomladnih kombinacij in dodelanih stylingov. Pestro ponudbo modnih kosov, v katerih smo videti imenitno za vsako priložnost, sta stilistki za vsak izhod opremili z izborom izvirnih modnih dodatkov, od klasičnih do sodobnih: torbic in očal, mobilnih telefonov in tablic.

Prvi modni izhod na oder sta naredila voditelja, elegantna Azra Selimanović in simpatični David Urankar, oblečena v oblačila OVS. Modeli, ki so se po modni stezi sprehodili v sproščenih, elegantnih, poslovnih, športnih in intimnih stylingih, so bili prava modna poslastica. V pomladno poletni zgodbi je sodelovalo kar 26 trgovin:Hervis, Big Bang, Tom Tailor, Clarus, Slowatch, Tally Weijl, Bags & More, Prva Liga, Evitel, Interspar, Zootik, Baby Center, Office & More, Kopitarna Sevnica, Hiša Daril, OVS, Sten Time, Telemach, Limi, Mass, Orsay, Refan, Cvetličatna Roža, Top Shop, Skiny in Zlatarstvo  Tofant.

QL modnemu dogajanju se je na odru pridružilo bogato QL spremljevalno dogajanje. Občinstvo je z nastopom kar trikrat razveselila Nika Zorjan, glasbena poslastica, ki glasbeno sceno osvaja s svojim odličnim glasom in s povsem odštekanim in QL modnim videzom. Po zaključeni modni reviji si je vzela čas za obiskovalce, se z njimi fotografirala in poklepetala.

Oder so zavzeli tudi plesni modeli in stylingi so z njimi zaplesali. Posebni lokalni plesni gostje iz Plesne šole Samba, ki trenirajo pod vodstvom Jureta Kranjca, glavnega trenerja in koreografa za street plese: Vanesa Majerič , hip hop solistka, ena najboljših slovenskih plesalk in tekmovalk in skupina C.O.R.E. Ptuj so še dodatno razveselili občinstvo in jih dvignili na noge. V skupini je poleg Vanese nastopil še Gaj, edini show dance in jazz balet tekmovalec iz severovzhodne Slovenije.

Naše QL trgovine

Poln program so dopolnila bogata darila in nagrade. Ob tej priložnosti so jih podarile trgovine nakupovalnega centra QLadia Kamnik in drugi sodelujoči:

  • Točeni parfumi Refan so podarili dekorativno kozmetiko in 8 nagrad: 3 x bon za stekleničko 30 ml parfuma in 5 x  bon za 20% popust na celoten nakup,
  • trgovina OVS 8 kuponov za popust 5 EUR  pri nakupu nad 25 EUR,
  • Slowatch 10% popust na ure in 20% popust na nakit,
  • Knjigarna Felix 3 s knjige Šefinja, avtorice legendarne serije Punce,
  • Cvetličarna Roža pomladne šopke,
  • Vulcano models mini manekenski tečaj mankenske šole in  
  • QLandia darilne bone.   

Modna revija se je v Mariboru zaključila z velikim modnim 'defilejem' , v katerem so se po modni stezi sprehodili vsi manekeni in nastopajoči skupaj. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj