Qlandia
QL modni tedni s QL darili in nagradami
Oglejte si reportažo QL modnega dogajanja v Qlandii Novo mesto. 

Foto kotiček in delavnice

V prvih dveh dneh modnega dogajanja je QL fotokotiček v objektiv ujel več kot 110 QL fotk obiskovalcev vseh generacij. Veliko gnečo in dolgo vrsto fotografiranja željnih Dolenjcev je krotila navihana animatorka Špela in poskrbela, da so vsi prišli na vrsto, jih usmerjala in jim delila QL nasvete za fotografiranje. Na ogled so se postavili igrivi otroci, dame in gospodje v sproščenih in elegantnih osebnih stylingih, noseče mamice z otroki, šestčlanska družina, mali in veliki prijateljice in prijatelji. V plesnih pozah, pozah fotomodelov, z rokami gor, objeti, nekateri pa tudi z modnimi dodatki. Prav vsi so dokazali, da je z dobro voljo in upoštevanjem QL nasvetov lahko fotogeničen prav vsak. QL izborna komisija je imela težko nalogo in je po tehtnem razmisleku med najbolj simpatičnimi fotografijami za nastop na sklepni reviji izbrala 5 QL modelov

Tretji dan se je dogajanje preselilo na splet, kjer smo razveseljevali z nagradnimi igrami, četrti dan pa zopet v nakupovalni center: na modne in plesne delavnice z Azro, Juretom, Katjo in Špelo in delavnice ličenja s Kajo Elsner. Umetnica ličenja, Kaja, je z osebnimi nasveti in dnevnim make up-om iz lepotnega kotička več dam pospremila z "obrazom kot iz škatlice". Iz nakupovalnega centra so poleg nakupovalnih vrečk odnesle še kup koristnih nasvetov za ličenje: kako lepo poudariti obrvi, povečati ustnice in skriti nepravilnosti na obrazu. Na delavnici poslikav obraza se je nabrala gneča otrok in mojstrici Špeli sta na pomoč priskočili tudi Kaja in vedno igriva QLara. Tej se je končno uresničila želja: že ves čas modnih tednov si je želela sodelovati v modnih delavnicah. Dekleta in QLara so ugodile prav vsem otrokom in otroške obraze spreminjale v pomladne cvetlice in metuljčke, skupaj z Juretom pa z njimi ustvarjale modne dodatke, kravate, klobučke in očala. Ko je iz zvočnikov zadonelo povabilo na QL ples, so se vsi urno naučili korakov in skupaj zaplesali dolgo v noč. Pravzaprav do 19.30 ure, ko so si prijetno utrujeni od QL dogajanja odpočili na barvitih in udobnih stolih, žogah Linadesign in se nato spočiti odpravili domov. 

QL modeli

Najbolj simpatični obiskovalci fotokotička so postali QL modeli in se s fotografij na FB strani Qlandia preselili na pravo modno stezo. In ker modeli nanjo nikoli ne stopijo brez priprav, so izbranci bili deležni vseh - ličenje, urejanje pričeske, pomerjanje oblačil in modnih dodatkov, vaja hoje in poziranja na modni stezi. V družbi modnih strokovnjakov Vulcano models, so se QL modeli ob resnih pripravah tudi zelo zabavali.

Tokrat so v imenu QL modelov govorile njihove žareče oči, urejene pričeske in skrbno izbrana pomladno poletna oblačila. Gospa Andreja, zdravstvena delavka, je na modni stezi z veseljem pokazala permanentno lakirane nohte, saj zaradi narave dela nima veliko priložnosti za to. Enisa se je tega, da je bila izbrana za QL model, zelo razveselila in je pri nastopu pomagala tudi otrokom Joni, Lari in Taju. Domov so s seboj odnesli vse, kar so se naučili in bogata darila, med njimi tudi bone QLandia za nadaljnja modna doživetja.

Modne revije in nastopajoči

Pestro celotedensko QL modno dogajanje se je zaključilo s sobotno sklepno modno revijo. Ob razkritju modne zgodbe za pomlad in poletje 2018 je na odru vrvelo od mladostne energije, kakovostnih sodobnih modnih oblačil za vse generacije, cvetličnih vzorcev, živih barv, top pomladnih kombinacij in dodelanih stylingov. Pestro ponudbo modnih kosov, v katerih smo videti imenitno za vsako priložnost, sta stilistki za vsak izhod opremili z izborom izvirnih modnih dodatkov, od klasičnih do sodobnih: torbic in očal, mobilnih telefonov in tablic.

Prvi modni izhod na oder sta naredila voditelja Azra Selimanović in David Urankar, oblečena v styling C&A. Simpatični David je pokazal manekensko hojo, kot so ga naučili modeli v zaodrju, Azra pa je občinstvo vprašala: "Ste pripravljeni na noro QL modno dogajanje?" V odgovor je prejela bučen aplavz in vzklike odobravanja in že so se po modni stezi sprehodili modeli. V sproščenih, elegantnih, poslovnih, športnih in intimnih stylingih, so bili prava modna poslastica. V modni pomladno poletni zgodbi je sodelovalo kar 44 trgovin: Hervis, Big Bang, Tom Tailor, Simple, Omara, Felix, Baby center, Prva Liga, Tally Weijl, La Mans, Orsay, CCC, Sgermobil, Tomas Sport, Takko fashion, Mladinska knjiga, Samsonite - Toko, Pandora, Pikapolonica, New Yorker, OVS, GEOX, S-Oliver Junior, MASS, Stentime, C&A, Manikira, Sportina, Transport, Ona On, Deichmann, Comma, Mass, Okaidi, S-Oliver Black Label, Humanic, Sariko, Skiny, Slowatch, Svilanit Vitapur, Kopitarna Sevnica, Lisca, Jeordies, Cvetličarna Cvetnik.

QL modnemu dogajanju se je na odru pridružilo bogato QL spremljevalno dogajanje. Občinstvo sta kot glasbena poslastica z nastopi razveselila BQL, ki glasbeno sceno osvajata z odličnima glasovoma in mladostno QL energijo. Z odpetimi uspešnicami sta osvojila tudi QL občinstvo: dekleta in dame so navdušeno pele in vzklikale, drugi obiskovalci pa so se iz udobnih stolov Linadesign dvignili na noge in jim vneto ploskali. Po zaključeni modni reviji sta si vzela čas za obiskovalce, se z njimi fotografirala, poklepetala in podpisala marsikatero roko. Oder so zavzeli tudi plesni modeli in stylingi so z njimi zaplesali.

Naše QL trgovine

Poln program so dopolnila bogata darila in nagrade. Ob tej priložnosti so jih podarile trgovine nakupovalnega centra QLadia Novo mesto in drugi sodelujoči:

  • C&A 4 darilne bone za C&A v vrednosti 20 EUR,
  • knjigarna Felix je podarila 3 knjige Šefinja, Lene Dunham, avtorice legendarne serije Punce,
  • trgovina OVS 8 kuponov za popust 5 EUR  pri nakupu nad 25 EUR,
  • Pikapolonica pobarvanke in nalepke za najmlajše,
  • Slowatch 10% popust na ure in 20% popust na nakit,
  • Cvetličarna Cvetnik čudovite pomladne šopke,
  • Ona on 3 lepe pomladne rutke,
  • Vulcano models mini manekenski tečaj mankenske šole in  
  • QLandia darilne bone.

Modna revija se je v Novem mestu zaključila z velikim modnim 'defilejem', v katerem so se po modni stezi sprehodili vsi manekeni in nastopajoči skupaj. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj