Qlandia
QL modni tedni s QL darili in nagradami
Oglejte si reportažo QL modnega dogajanja v Qlandii Krško. 

Foto kotiček in delavnice

V prvih dveh dneh QL modnih tednov je QL fotokotiček v objektiv ujel več kot 90 QL fotk obiskovalcev vseh generacij. Z bogatim repertoarjem plesnih poz in poz fotomodelov, različnih postavitev rok, objemi, modnimi dodatki in rekviziti so prav vsi dokazali, da je z dobro voljo in upoštevanjem QL nasvetov lahko fotogeničen prav vsak. Vstopnico za nastop na modni stezi sklepne modne revije je od izborne komisije prejelo 5 QL modelov z najbolj simpatičnimi fotografijami. 

Tretji dan se je dogajanje preselilo na splet, kjer smo razveseljevali z nagradnimi igrami, četrti dan pa zopet v nakupovalni center v ustvarjalne kotičke: otroci so skupaj s QL ustvarjalno ekipo oblikovali modne dodatke, klobučke in pentljice, ki so jih lahko obdržali zase, ali podarili prijateljem. Iz ustvarjalnih delavnic so se skupaj z ekipo in QLaro udeležili modne revije mladih oblikovalcev. Nastopili so kot gostje in QLari se je izpolnila velika želja: kot model se je sprehodila po modni stezi in za svoj izhod prejela velik aplavz. Umetnica ličenja, Kaja Elsner je v lepotnem kotičku in na modni reviji predstavila najnovejše trende ličenja in kup koristnih nasvetov: kako skriti nepravilnosti na obrazu, kako lepo poudariti obrvi, ali povečati ustnice.  

Ql modeli

Najbolj simpatični obiskovalci QLandie in QL fotokotička so postali QL modeli in se s fotografij na FB strani Qlandia preselili na pravo modno stezo. In ker modeli nanjo nikoli ne stopijo brez priprav, so bili izbranci v družbi modnih strokovnjakov Vulcano models deležni vseh - ličenje, urejanje pričeske, pomerjanje oblačil in modnih dodatkov, vaja hoje in poziranja na modni stezi.

V modno zgodbo so zakorakali modna navdušenka Jelena, simpatična šestletna Tea, najmlajši med vsemi nastopajočimi QL modeli, dveletni Jakob, ki se mu je na odru pridružil oče Uroš in samozavestna devetletna Tayra. Kljub začetni tremi so nastopili sproščeno in dokazali, da z ustrezno pripravo lahko vsak postane QL model, nastopi na modni reviji in s svojo samozavestjo postane zgled in navdih drugim. S seboj so domov odnesli vse, kar so se naučili in darila, med njimi tudi bone Qlandia za nadaljnja modna doživetja.

Modne revije in nastopajoči

Pestro celotedensko QL modno dogajanje se je zaključilo s petkovo sklepno modno revijo. Ob razkritju modne zgodbe za pomlad in poletje 2018 je na odru vrvelo od mladostne energije, kakovostnih sodobnih modnih oblačil za vse generacije, cvetličnih vzorcev, živih barv, top pomladnih kombinacij in dodelanih stylingov. Pestro ponudbo modnih kosov, v katerih smo videti imenitno za vsako priložnost, sta stilistki za vsak izhod opremili z izborom izvirnih modnih dodatkov, od klasičnih do sodobnih: torbic in očal, mobilnih telefonov in tablic.

Prvi modni izhod na oder sta kot prava manekena naredila voditelja Azra Selimanović in David Urankar. V 8 izhodih je sodelovalo 13 trgovin: Hervis, Big Bang, Pikapolonica, Bags & More, La Scarpa, Vitapur, Kopitarna Sevnica, NKD, Optika Clarus, DZS, Foto Asja, Boutique Josephine in Cvetličarna Klavdija.

QL modnemu dogajanju se je na odru pridružilo bogato QL spremljevalno dogajanje. Med norim modnim dogajanjem je občinstvo kot glasbena poslastica razveselila prav posebna glasbena gostja, zmagovalka lanskega pevskega tekmovanja QL talent, Vivien. Za dobro glasbo pa je poskrbela tudi izjemna pevka in mentorica lanskih QL glasbenih talentov, Eva Černe, zvezda muzikala Moje pesmi, moje sanje. Modno revijo je popestrila tudi QL plesna ekipa, ki se je zavrtela v modernih ritmih hip hopa, prav posebni plesni gostje, hip hop plesalci plesnega kluba Lukec pa so pod mentorstvom in v koreografiji Mihe Pozniča, Marka Gerjeviča, Luke Vodlana in Vanese Krenker uprizorili kar pet pravih plesnih predstav.

Naše QL trgovine

Poln program so dopolnila darila in nagrade. Ob tej priložnosti so jih podarile trgovine nakupovalnega centra Qlandia Krško in drugi sodelujoči: 

  • Cvetličarna Klavdija čudovite pomladne šopke,
  • Pikapolonica tatuje in balončke za najmlajše,
  • La Scarpa kazalo za knjige in žlice za čevlje
  • Vulcano models mini manekenski tečaj mankenske šole in  
  • QLandia darilne bone.

Modna revija se je zaključila z velikim modnim 'defilejem', v katerem so se po modni stezi sprehodili vsi manekeni in nastopajoči skupaj. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKranj