Qlandia
Zabavno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Še preden slišite besede »mami, dolgčas mi je« pripravite vodne pištolice z barvo in združite dve najlepši poletni dejavnosti: brezskrbno ustvarjanje in uživanje na prostem.

Vsi obožujemo poletje, a otroci najbolj! Saj so namreč počitnice in čas, ko nismo obremenjeni s šolskimi in drugimi »letnimi« obveznostmi. Vendar tudi v tem prekrasnem času se kdaj zgodi, da igrače niso več zanimive in risanke ne pritegnejo več pozornosti. Takrat je čas, da vključimo domišljijo in pripravimo zanimive aktivnosti s katerimi popestrimo dan. Nimate idej? Nobenega problema! Tudi tokrat vam priskočimo na pomoč s super QL predlogom, ki bo navdušil tudi najbolj zahtevne malčke:  barvno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Tako ustvarjanje je primerno za vse, tako majhne škrate kot malo večje otroke. Pa tudi opreme ne potrebujete veliko: le risalne liste, tablo oziroma drugo podlago (včasih pride prav tudi bližnje drevo ;) ), tekoče vodene barvice (oziroma druge pralne otroku prijazne barve) in nekaj vodnih pištolic. Če ne želite barvnih umetnin tudi na stenah stanovanja se ustvarjanja lotite na vrtu ali v parku. Pa še bolj prijetno bo – poleg ustvarjanja pisanih umetnin boste popoldne preživeli na svežem poletnem zraku.

Vse potrebščine za ustvarjanje poiščite v knjigarni ali papirnici v Qlandii

Pripravljeni? Gremo!

  1. Najprej risalne liste pritrdimo na tablo. To lahko naredimo z lepilnim trakom ali pa kar s priročnimi zaponkami. Tablo postavimo na vrt, daleč od vseh stvari, ki bi se lahko z barvo umazale ali celo uničile.
  2. Vsako pištolico napolnimo z drugačno barvo. Barvo zmešamo z vodo in nalijemo v pištolo. Lahko označimo v kateri pištoli je katera barva ali se preprosto pustimo presenetiti.
  3. Ustvarjanje se lahko prične. Z uporabo pištolic barvo brizgamo po risalni podlagi in ustvarjamo edinstvene umetniške mojstrovine. Lahko uporabimo samo eno barvo ali izmenično brizgamo z različnimi pištolami ter tako naredimo pisane vzorce.
  4. Umetnine nato postavimo na travo in pustimo, da se posušijo. Lahko jih obložimo tudi s kakim kamenčkom, da nam jih poletni vetrič ne odpihne. V tem času pa seveda pritrdimo nov risalni list in ustvarjanje se lahko nadaljuje.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
#otroci
Qlarino počitniško ustvarjanje: PISANI AKVARIJ
Šole je konec in v mislih nam brenči samo še ena misel … gremo na morje! Kanček morskega vzdušja lahko skupaj z vašimi malimi umetniki pričarate tudi doma.
#otroci
Udobno gnezdece za vašega piščančka

Mamice boste navdušene nad novimi zložljivimi otroškimi stolčki Nest. Sedaj jih lahko v najbolj ključnih trenutkih uporabljate tudi v Qlandii!

#otroci
Snežne vragolije
Ni prave zime brez belih pobočij, ki jih obarva sveže zapadli sneg. Za ideje, kaj početi z mulci na snegu pobrskajte po našem naboru QL snežnih aktivnosti, ki so primerne za male (in velike) otroke. 
#otroci
Preženite dolgčas v avtu!

Se tudi vaši mali škratje hitro naveličajo vožnje v avtu? Daljša pot na počitnice je z malčki lahko prava nadloga. Hitro se utrudijo vožnje in kmalu postanejo neučakani, kdaj bodo končno prispeli na morje. Ko opazite, da se v otroškem sedežu pojavi nemir, poskusite z eno od spodnjih zabavnih igric in dolgo vožnjo izkoristite za prijetno družinsko zabavo.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kranj