Qlandia
Kaj početi na deževen dan?
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
Naša maskota QLara je za vas, naše male navihane škrate, pripravila celo vrsto aktivnosti, ki jih lahko počnete tudi v slabem vremenu. Pokličite prijatelje naobisk in naj se dogodivščina prične!

Priredite svoj koncert

Najboljši koncerti se zgodijo ravno v dnevni sobi! S prijatelji pripravite seznam pesmi, ki jih boste zaigrali (da ne bo zadrege med koncertom), nato pripravite ali izdelajte svoja glasbila in predstava se lahko začne. Za bobne lahko uporabite posodo in kuhalnico, ropotuljo izdelajte iz dveh jogurtovih lončkov, v katera vsujete nekaj riža in ju zlepite skupaj, kitaro pa lahko izdelate iz kartona, na katerega napnete strune iz elastike.

Igrajte se slepega umetnika

Radi rišete? Potem je igra slepega umetnika narejena ravno za vas! Zberite družbo svojih prijateljčkov v dnevni sobi in pripravite veeeeelik list papirja ali kar piši-briši tablo. Določite, kdo bo prvi slepi umetnik. Ta si s prevezo zatemni oči  in poskuša na papir čim bolje narisati nekaj, kar si zamisli. Ostali ugibajo, kaj naj bi to bilo. Kdor ugane, postane naslednji slepi umetnik.

Snemajte svoj film

Si želite postati prava filmska zvezda? S prijatelji pripravite scenarij svojega filma in ga posnemite kar z mobilnim telefonom. Najprej sestavite zgodbo – Kaj bo glavna tema filma? Kateri liki nastopajo? Kaj bo zaplet, glavno dogajanje, zaključek? Določite tudi kdo bo v filmu nastopal in kdo bo režiser. Nato poiščite po omarah pripomočke in kostume (uporabite domišljijo – preprosta velika škatla lahko postane miza, drzni avtomobil ali celo grad!) in snemanje se lahko prične. Svojo filmsko mojstrovino predvajajte staršem.


Še več predlogov, zanimivih nalog, eksperimentov in okusnih receptov vas čaka v QLarini knjigi QL dogodivščin

Brezplačno jo lahko dobite ob nakupu Darilne kartice Qlandia v vrednosti 80 € ali več.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #zabava
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.
#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
#otroci
Zabavno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Še preden slišite besede »mami, dolgčas mi je« pripravite vodne pištolice z barvo in združite dve najlepši poletni dejavnosti: brezskrbno ustvarjanje in uživanje na prostem.

#otroci
Qlarino počitniško ustvarjanje: PISANI AKVARIJ
Šole je konec in v mislih nam brenči samo še ena misel … gremo na morje! Kanček morskega vzdušja lahko skupaj z vašimi malimi umetniki pričarate tudi doma.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kranj